Απο εικονες καλα παμε, στα τρενα πασχουμε λιγο

Της Έκδοσης

Τη σημασία μιας σειράς από έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Μεταφορών αναδεικνύει ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, με μακέτες-αφίσες που έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα σε αυτές είναι οι εργασίες που θα γίνουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη Τοξότες, που αφορά τόσο την γραμμή Θεσσαλονίκη Νέα Καρβάλη, που τόσο εξήρε τα πάθη σε πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και την «αραχνιασμένη» γραμμή από το λιμάνι της Καβάλας μέχρι τους Τοξότες που θα συνδέει την προηγούμενη με το υφιστάμενο δίκτυο.

Η ανάρτηση του υπουργού αναφέρεται σε όλα τα καλά που θα φέρει αυτή η νέα γραμμή (η νέα μονή γραμμή, θα πρέπει να σημειώσουμε, μιας και δεν αξιώθηκε κανένας ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση, που ξεκίνησε το σχεδιασμό, ούτε από τη σημερινή, αλλά και ούτε όμως φαίνεται από τον ΟΣΕ, να σκεφτεί ότι στον 21ο αιώνα μπορεί να είναι καταλληλότερο να σχεδιάζεται και να κατασκευάζεται απευθείας διπλή γραμμή).

Η ζωγραφιά του τρένου μάλιστα θα πρέπει να ομολογήσουμε πως είναι πολύ ωραία, αν και μάλλον έχει διπλό μήνυμα: ότι μέχρι να γίνει η γραμμή, θα βλέπουμε το τρένο μόνο ζωγραφιστό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.