Απαντηση στο υπομνημα των φορεων της Ροδοπης περιμενει ο Ιλχαν Αχμετ
Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στην επιστολή 11 σημείων που διαμόρφωσαν από κοινού οι φορείς της Ροδόπης στη σύσκεψη που είχε λάβει χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, έκανε για ακόμα μια φορά ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κ. Ιλχάν Αχμέτ.
Να θυμίσουμε πως η σύσκεψη είχε γίνει ώστε να υπάρχει συντονισμός μεταξύ όλων των φορέων ώστε να αποτυπωθούν τα προβλήματα και να υπάρξει κοινή διεκδίκηση για αυτά, και η οποία κατέληξε σε κάποιες προτάσεις που κατατέθηκαν προς τον Πρωθυπουργό και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Όμως επειδή σχεδόν έξι μήνες μετά δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στην επιστολή, ή και στην επίκαιρη ερώτηση για το θέμα που έχει καταθέσει στη Βουλή, και να «ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τη Θράκη γιατί δεν υλοποιεί κανένα αναπτυξιακό σχέδιο στην περιοχή, σε όλη τη Θράκη. Ποιους τιμωρεί; Οφείλουν οι Θρακιώτες να πάρουν απάντηση σε αυτό» τόνισε.
Ο Βουλευτής έχει ένα δίκιο, αν και για να πούμε την αλήθεια, δεν περιμέναμε απάντηση σε αυτά τα αιτήματα, ιδίως όταν κατατίθενται, και στη συνέχεια ξεχνιούνται από την πλειοψηφία αυτών που συγκεντρώθηκαν για να τα διαμορφώσουν.
Η σύσκεψη άλλωστε, εκτός και αν κάνουμε λάθος, είχε γίνει ακριβώς για να αποτυπωθούν τα σημαντικότερα ζητήματα, ώστε να έχουμε σαν περιοχή ένα κοινό βηματισμό στη διεκδίκηση, μιας και τα περισσότερα από αυτά, αν όχι όλα, ήταν και γνωστά, και ζητούνταν αποσπασματικά εδώ και χρόνια (κάποια από αυτά είναι η αλήθεια πως είναι τόσο παλιά που αν ήταν άνθρωποι θα τα είχαμε βγάλει στη σύνταξη).
Σε κάθε παρουσία λοιπόν αυτών των φορέων, σε κάθε εκδήλωση, συνέδρια, συναντήσεις, αυτά τα αιτήματα θα έπρεπε να είναι το πρώτο πράγματα που κατατίθεται, η πρώτη διεκδίκηση, το πρώτο ζήτημα.
Ας είμαστε ρεαλιστές, δε περιμέναμε να ξέρουν την λίστα απέξω και ανακατωτά, να την βλέπουν στο ύπνο τους και να την απαγγέλουν κάθε πρωί που ξυπνούν αντικρίζοντας τον ήλιο που ανατέλλει, όμως έξι μήνες μετά, διαπιστώνουμε πως οι αναφορές σε εκείνη τη σύσκεψη και τα αιτήματα, παρότι πολλά από αυτά συμπεριλαμβάνονται σε επιμέρους προτάσεις που κατατίθενται, είναι ιδιαίτερα ισχνές.
Κανονικά περιμέναμε να έχει δημιουργηθεί μια επιτροπή διεκδίκησης, που θα μπορούσε να τα προωθήσει, δυστυχώς όμως βλέπουμε τα πράγματα να καθυστερούν.
Ποιος ξέρει, ακόμα ένας δύσκολος χειμώνας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης όλων των συμμετεχόντων, και να έρθουν ξανά στο τραπέζι της διαβούλευσης, για να δουν την εξέλιξή τους. Το καλό είναι πως, μιας και τίποτα ακόμα δεν έχει κινηθεί, δεν θα χρειάζεται να κάνουν και αλλαγές την επιστολή.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
