Αντιμετωπιση της ακριβειας

Μέρες τώρα τα επιτελεία του υπουργείου Ανάπτυξης αγωνίζονται για να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της ακρίβειας στην αγορά. Εκτός αυτού έχουν και τον Κ. Κουλούρη, που θέλει έργα και αποτελέσματα. Τελικά, απ ό,τι φαίνεται αυτή η εργασιομανία των επιτελείων θα καταλήξει σε φοβερά μέτρα επέκτασης των ενδεικτικών τιμών σε περισσότερα προϊόντα, πιθανόν σε όλα όσα θεωρούνται ευρείας κατανάλωσης και στην υποχρεωτική ανάρτηση τιμοκαταλόγων από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Φαίνεται πως τα επιτελεία ξεχνούν πως πάντα στον καπιταλισμό οι κυρίαρχες πολιτικές μισθών και τιμών είχαν ως πρώτιστο στόχο τους τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των λίγων «εχόντων και κατεχόντων». Κάτι που γίνεται και σήμερα και, μάλιστα, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, καθώς η πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών έχει απελευθερώσει την ασυδοσία των λίγων και ο εντεινόμενος συνεχώς ανταγωνισμός των κεφαλαίων ξεσπά στις πλάτες των εργαζομένων.

Μπορεί λοιπόν τα επιτελεία του Υπουργείου Ανάπτυξης να μην βρίσκουν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, στα πλαίσια των νόμων της αγοράς και της πολιτικής, που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Όμως δε φταίνε αυτοί, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης.

Ολα αυτά πάντως, ισχύουν και για την ηγεσία της ΝΔ η οποία ρίχνει, βέβαια, τις ευθύνες για την ακρίβεια στην κυβέρνηση, αλλά όχι και στην ουσία της πολιτικής της η οποία είναι σύμφωνη με τις βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής.

Καταλαβαίνουν άραγε ότι φάσκουν και αντιφάσκουν με όσα λένε τα στελέχη της ΝΔ; Αφού θα επιβάλουν «κανόνες υγιούς ανταγωνισμού», δηλαδή, ακόμη μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς και των πάντων, πώς θα ελέγχουν τις τιμές και, μάλιστα, αποτελεσματικά, σε αντίθεση με τη σημερινή «ανίκανη κυβέρνηση»;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.