Αντιδρασεις στην ενοποιηση

Τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματοβιοτεχνών προκαλεί η ενοποίηση σε ενιαίο ταμείο του ΤΕΒΕ, του ΤΑΕ και του ΤΣΑ, καθώς εκτιμούν ότι θα επιφέρει σημαντική μείωση των συντάξεών τους. Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι δεν θα υπήρχε καμία μείωση συντάξεων, όπως σήμερα καταγγέλλει στον ΠτΘ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης θα υπάρξει μείωση.

Είναι γεγονός ότι αποτελεί θέμα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας του κράτους η άμεση διόρθωση του προεδρικού διατάγματος 258/2005 με το οποίο επιχειρείται να καλυφθούν τα ελλείμματα με την «καταβολή» ενός μέρους από τις συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταρρυθμίσει πρόχειρα και μηχανιστικά.. Το κράτος αρνείται να αναλάβει τις κόστος της ενοποίησης, παρά τις υποσχέσεις του και βέβαια αυτοί που θα πληρώσουν τα σπασμένα είναι και πάλι οι ασφαλισμένοι, εφόσον η μείωση των συντάξεών τους θα φθάσει το 15% και οι εισφορές τους θα αυξηθούν κατά 30%. Μήπως το όλο θέμα προδικάζει και το τι θα γίνει γενικότερα με το ασφαλιστικό μετά τις εκλογές;

Ας μη ξεχνάμε βέβαια ότι το ασφαλιστικό αποτελεί πρωτίστως ζήτημα αναδιανομής πλούτου και κοινωνικής συνοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.