Ανθρωποι παρκαρισμενοι και ρυθμισμενοι στο οff!

Από το σημειωματάριο του Γιάννη Βουλτσίδη

Διαβάζοντας τα βιβλία του Φαίδωνος Κουκουλέ για τον «Βίο των Βυζαντινών», βρίσκω αναλογίες για την εποχή μας θεσπέσιες. Γράφει κάπου: «Τα μυρεψικά εργαστήρια [μυροπωλεία] μετά των κουρείων ήσαν τα κέντρα ένθα συνεζητούντο τα νέα και τα σκάνδαλα της ημέρας».
 
Μικρός, με έκοβε από τότε, και πήγαινα και παράγγελνα παπούτσια χειροποίητα, στον υποδηματοποιό Κεραμέα επί της Βενιζέλου -πριν γίνει μια μεγάλη καφετέρια – ή στην τρύπα του τσαγκάρη του Αμέτ στην Ερμού.
 
Πήγαινα όταν οι συνομήλικοί μου έτρεχαν στις επώνυμες βιτρίνες. Πήγαινα εγώ όμως εκεί στις τρύπες, σκαστός τις περισσότερες φορές από το αδιάφορο Αρρένων, γιατί ήμουν ποιητής από τότε και με συγκινούσαν οι λαϊκοί αλλά εκφραστικοί άνθρωποι που ‘μπαίναν σ’ αυτά, για να επιδιορθώσουν τις τρύπες τους από τα «εξαντλημένα» παπούτσια τους, αλλά και να πούνε και ν’ ακούσουν μια κουβέντα. Αυτό λείπει σήμερα και λυπεί, «να πω και να ακούσω», γιατί ως γνωστόν η ΤV μόνο εκπέμπει…!
 
Οι ήχοι, από το κτύπημα της ταμειακής στα τεράστια σούπερ μάρκετ είναι εκκωφαντικός, γιατί η ψυχή αυτής που την κτυπάει και αυτών που στέκονται στην ουρά, είναι παρκαρισμένοι και ρυθμισμένοι στο οff! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.