Αντεπιθεση της κυβερνησης;

Εξ όσων γράφονται στα ρεπορτάζ του Τύπου συνάγεται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την δική της αντεπίθεση που θα αφορά στα κοινωνικά στρώματα που υπήρξαν παραδοσιακοί σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά εσχάτως έχουν απομακρυνθεί εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Όμως οι πολίτες αυτοί που ουσιαστικά είναι η μεσαία και κατώτερη οικονομικά τάξη, δεν πείθονται πλέον από λόγια. Οφείλει η κυβέρνηση μέχρι την ημέρα των εκλογών να αποδείξει ότι εννοεί την στήριξή τους.

Οι πληροφορίες για διπλασιασμό του κονδυλίου για τις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων καθώς και η ενίσχυση των αγροτών και των συνταξιούχων επί του παρόντος είναι απλός λόγος. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει πειστικά και υπεύθυνα τόσο στο θέμα του εκλογικού νόμου, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την απλή αναλογική, και βεβαίως στο θέμα της συγκρότησης του κράτους και της διαφάνειας, όσον αφορά στο πολιτικό χρήμα. Κάποτε πρέπει να αποτιναχθεί αυτή η μόνιμη υποψία που ταλανίζει τους πολίτες.

Ειλικρινώς είναι παράδοξη από την άλλη μεριά η σιωπή που έπεσε εν είδει ομερτά στην Ν.Δ. με αφορμή το πόνημα Κύρτσου. Αν η Νέα Δημοκρατία είναι αθώα, ας μηνύσει τον κ. Κύρτσο, ή ας του απαντήσει πολιτικά. Η πλήρης σιωπή όμως τι φανερώνει; Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα να κατηγορείται τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου ότι είναι ενεργούμενα ενός άλλου επιχειρηματία.

Η απάντηση έπρεπε να ήταν και άμεση και καίρια. Διαφορετικά τα θέματα μένουν ανοιχτά και δηλητηριάζουν.

Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και εξαρτάται κυρίως από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό η αναστροφή του κλίματος. Ενός κλίματος, βεβαίως, που για την δημιουργία του δεν είναι άμοιρο ευθυνών το ΠΑΣΟΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.