Αντε και στα… δικα μας

Της έκδοσης

Στο τελικό crash test χωρίς κοινό υποβάλλεται, σύμφωνα με το «Εμπρός» της Ξάνθης, αυτή την περίοδο το Κολυμβητήριο Ξάνθης, προκειμένου να παραδοθεί άρτιο κτηριακά και λειτουργικά στην κοινωνία της πόλης, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Μάρτιο.

Το κολυμβητήριο της Ξάνθης ήταν παροπλισμένο για πολλά χρόνια, και πέρασε από 40 κύματα για να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει, περίπου εφτά χρόνια αφού έκλεισε τις πόρτες του.

Και αυτό μας φέρνει στο κολυμβητήριο της Κομοτηνής, το οποίο δυστυχώς παραμένει κλειστό από το 2011 (παρόλο που η χρήση της μικρής πισίνας συνεχίστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα). Τα προβλήματα που υπήρχαν στο συγκεκριμένο ήταν αρκετά, από τις άδειες του μέχρι και την κατασκευή του αλλά και τον παλιό εξοπλισμό, ιδιαίτερα τους καυστήρες οι οποίοι δεν ήταν καθόλου αποδοτικοί.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως η χρήση του Πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου του ΤΕΦΑΑ από το Δήμο Κομοτηνής, και μέσω αυτού συλλόγων, βοήθησε ώστε η έλλειψη κολυμβητηρίου να μην αποτελεί άμεση προτεραιότητα, σε αντίθεση με την Ξάνθη, όπου έπρεπε να μεταβαίνουν στην Καβάλα.

Όμως και πάλι, η ανάγκη για ένα κανονικό κολυμβητήριο στην πόλη, παραμένει.

Τα προβλήματα που υπήρχαν με τις αδειοδοτήσεις και τακτοποιήσεις που υπήρχαν, φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με συγχρηματοδοτούμενο έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση, ύψους 2 εκατ. ευρώ, του κτιρίου του, ώστε να επαναλειτουργήσει.

Η συγκεκριμένη ενεργειακή αναβάθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει τόσο την κτιριακή υποδομή, όσο και αντικατάσταση καυστήρων και εγκαταστάσεων. Δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα προχωρήσει, ενταχθεί, και δημοπρατηθεί το έργο, ελπίζουμε πάντως πως θα έχουμε το συντομότερο δυνατόν ένα νέο κολυμβητήριο στην πόλη μας. Γιατί 10 χρόνια, είναι ήδη πολλά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.