Ανοιξαμε και σας περιμενουμε

Της Έκδοσης

«Άνοιξε» και επίσημα η χώρα μας για τους τουρίστες (κανονικά για τους κατοίκους των άλλων χωρών της ΕΕ, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας) και με το καλημέρα, σχηματίστηκαν ουρές στην δίοδο της Νυμφαίας, γιατί… φυσικά θα σχηματιζόταν.

Παρόλα αυτά ας μην βιαστούμε να θεωρήσουμε πως η τουριστική κίνηση έχει επανέλθει στα προ κορωνοϊού επίπεδα, τόσο γιατί οι ουρές οφείλονται εν μέρει στα αυξημένα μέτρα προστασίας που υπάρχουν, όσο γιατί νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, παρά τις καθυστερήσεις, οι ουρές στην δίοδο είχαν παύσει να υπάρχουν.

Πάντως με δεδομένο ότι η δίοδος Ζλάτογκραντ Θέρμες δεν άνοιξε, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στην Ξάνθη, η κίνηση, από Βούλγαρους και Ρουμάνους παραθεριστές, θα κριθεί για το πώς θα κινηθεί το Σαββατοκύριακο.

Βέβαια τα σύνορα δεν άνοιξαν μόνο από τη μία πλευρά, και σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Βουλγαρική πλευρά, φαίνεται ότι τα ελληνικά αυτοκίνητα ξαναέκαναν την εμφάνισή τους στο Κίρκοβο, αλλά αυτό ήταν, λίγο πολύ, αναμενόμενο.

Έτσι λοιπόν η περιοχή, όπως και όλη η χώρα, άνοιξε και περιμένει τους τουρίστες, ελπίζοντας πως θα διασωθεί κάτι από την φετινή σεζόν, με το φυλλοκάρδι των ανθρώπων του τουρισμού να τρέμει με κάθε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από εδώ και πέρα όμως αυτό θα είναι το καλοκαίρι: στις παραλίες με τη δαμόκλειο σπάθη της καραντίνας από επάνω μας.

Και καλό καλοκαίρι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.