Aνησυχιες για την χρηματοδοτηση

Η αυστηρή επιστολή του επιτρόπου Μπαρνιέ θέτει ευθέως το ζήτημα της ομαλής ροής των κοινοτικών πόρων του Γ΄Κ.Π.Σ. Εγκαλεί ο επίτροπος την χώρα για αδυναμία ελεγκτικών διαδικασιών και επιπροσθέτως θέτει και το θέμα της εθνικής και ιδιωτικής χρηματοδότησης. Δεν αρκεί να εγκαλείται η αντιπολίτευση για «δολιοφθορά», διότι, αν όλα ήταν έτοιμα, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Οι επισημάνσεις Μπαρνιέ καλούν την κυβέρνηση να δράσει άμεσα προκειμένου να μην χαθούν πόροι από το Γ΄Κ.Π.Σ. Αναμφίβολα υπήρξε μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης η εισδοχή πρωτοφανών πόρων, πλην όμως υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η επιτυχία που προήλθε μετά από εξαντλητικές πολιτικές διαδικασίες, και πιστώνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό, να καταλήξει σε άχθος. Είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την είσπραξη των κοινοτικών πόρων και να βεβαιωθεί η εθνική συμμετοχή, καθώς και η ιδιωτική συμμετοχή. Ας γίνει συνείδηση ότι μετά το όνειδος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επί προεδρίας Σαντέρ, οι κανονισμοί της Ένωσης έχουν αλλάξει δραστικά επί το αυστηρότερον και δεν πρόκειται να μας χαρισθεί ούτε ένα ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οφείλει η πολιτική ηγεσία της χώρας να καταστήσει σαφές ότι οι πόροι αυτοί είναι προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας και υπέρ της βελτίωσης ζωής των πολιτών.

Ήδη έχουμε καθυστερήσει και οποιαδήποτε πλέον ολιγωρία θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην ροή των κοινοτικών κονδυλίων.

Επιτέλους, είναι θέμα μείζον και όχι παρεμπίπτον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.