Ανικανο το πολιτικο συστημα

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, είναι ενδεικτική της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα του ασφαλιστικού. Παραπλανώντας με το λεγόμενο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των γενεών, ο πρωθυπουργός κινήθηκε μέσα στα όρια των κατευθύνσεων που εδώ και καιρό έχει προϊδεάσει τους πολίτες.

Εκείνο το οποίο αντιλαμβάνεται ο πολίτης όμως είναι ότι η όλη συζήτηση χρησιμοποιήθηκε ως αντιπερισπασμός από μέρους του πρωθυπουργού στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες εξαιτίας της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Δεν έπεισε ο κ. Καραμανλής ότι στόχος του είναι η μεταρρύθμιση και ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Τα μεγάλα λόγια αντήχησαν ψεύτικα στα αυτιά των πολιτών.

Η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι το ασφαλιστικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που απαιτεί υπερβάσεις και οπωσδήποτε και πολιτική συναίνεση. Την Παρασκευή δεν είδαμε κάτι τέτοιο και για αυτό βέβαια ευθύνεται η κυβέρνηση.

Η συζήτηση για το ασφαλιστικό κατέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα. Την ανικανότητά του να ξεπεράσει παραδοσιακές πρακτικές ώστε να προτείνει ουσιαστικές λύσεις…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.