Ανερματιστος λογος

Της έκδοσης

Για να είμαστε ειλικρινείς αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί ο θάνατος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ξύπνησε τέτοιας έντασης πάθη.

Πολλά και διάφορα ακούστηκαν, αλλά πιο σοβαρά, αλλά λιγότερο. Μία δήλωση όμως ξεχωρίσαμε σε όλο αυτόν τον κυκεώνα. Ανήκει στον βουλευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο οποίος φιλοξενούμενος σε τηλεοπτικό πάνελ είπε τα εξής:

«Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε (σ.σ. ο Κωνσταντίνος); Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε τα δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ για έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, με μία ευκολία τον πετάτε έτσι. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε δημοκρατικά. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι’ αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;».

Θεωρούμε περιττό να επιχειρηματολογίσουμε για τα τόσα λάθη, από κάθε άποψη, που έχει αυτή η δήλωση. Αυτό που μας προβληματίζει όμως είναι ο τόσο ανερμάτιστος λόγος. Ένα φαινόμενο που παρατηρούμε όλο και περισσότερο στην πολιτική ζωή του τόπου. Και στο οποίο εν πολλοίς οφείλεται και η ολοένα μεγαλύτερη απαξίωση στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όταν ένας πολιτικός εκφέρει ένα λόγο με τέτοιο χάσμα λογικής, πώς περιμένει ο πολίτης να τον εκπροσωπήσει; Ειλικρινά αναρωτιόμαστε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.