Ανευθυνη σταση

Εδώ και πολύ καιρό έχει γίνει κατανοητό ότι σε επίπεδο οικονομίας η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έχει κανένα σχέδιο και μάλιστα σε μια εποχή αβεβαιότητας και ανασφάλειας η οποία απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό και πιστή εφαρμογή του.

Στο οικονομικό πεδίο η διγλωσσία κυριαρχεί, η οικονομία έχει μπει στον αυτόματο πιλότο και η χώρα βαδίζει χωρίς πυξίδα, χωρίς πολιτική και χωρίς σχέδιο.

Η κυβέρνηση αντί να θέσει στόχους συγκεκριμένους και να υιοθετήσει πολιτικές χάρη στις οποίες θα τους πετύχει διαρρέει ότι θα πάρει μέτρα τα οποία θα φέρουν δισεκατομμύρια στα άδεια δημόσια ταμεία, είτε ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρόνια τώρα καθυστερούν.

Αν ήταν στο χέρι της κυβέρνησης δεν θα έπαιρνε κανένα μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Υπό το βάρος όμως της σκιάς των Βρυξελλών και προκειμένου να πάρει παράταση για δημοσιονομική προσαρμογή είναι υποχρεωμένη να καταθέσει σχέδιο.

Δυστυχώς μόνο ανεύθυνη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η στάση της κυβέρνησης η οποία για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους θυσιάζει τόσο την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και την εργασία εκατοντάδων πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.