Ανακυκλωση προβληματων

Της έκδοσης

Πέρσι ήταν το σχολείο του Κοσμίου, φέτος οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου συναντιούνται με τον Αντιδήμαρχο κ. Καρασταύρου, και του καταθέτουν λίστα με εργασίες που είναι απαραίτητο να γίνουν στο σχολείο, μόλις χθες μάθαμε για την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου να κάνουν οι ίδιοι επισκευαστικές εργασίες στο σχολείο τους. Και αυτή είναι μόνο μια ενδεικτική παράθεση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση των σχολικών μονάδων.

Νομίζουμε ότι η κατάσταση γεννά προβληματισμό. Η σχετική συζήτηση έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική πολιτική αντιπαράθεση σε ποικίλους τόνους. Έχει εμπεδωθεί πως τα χρήματα της πολιτείας δεν επαρκούν για τις αναγκαίες εργασίες στις σχολικές μονάδες και πως ο δήμος διαθέτει ένα δυσανάλογα, σε σχέση με αυτό της κεντρικής διοίκησης, μεγάλο ποσό για τη συντήρηση. Όμως, όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα, και πάλι απομένουν πολλά που πρέπει να γίνουν στα σχολεία.

Και επειδή οι συνειδητοποιήσεις σε αυτή τη ζωή είναι για να μην μένουν απλά συμπεράσματα αλλά να οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, μάλλον θα πρέπει να υπάρξει μια μεγαλύτερη ενεργοποίηση, ημών των πολιτών, της τοπικής κοινωνίας. Ίσως θα μπορούσε να εμπλακεί σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο νέων ή το Κέντρο που προάγει τον εθελοντισμό στο δήμο.

Διαφορετικά θα ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια. Και ως γνωστόν η ανακύκλωση είναι ωφέλιμη μόνο για το περιβάλλον και όχι για τα προβλήματα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.