Αν την αφησει ο ανθρωπος, η φυση θα βρει το δρομο της

Της έκδοσης

Σημαντική ήταν η πρωτοβουλία του Συλλόγου Πατεράδων, που αγκαλιάστηκε και από άλλους συλλόγου και απλούς Ξυλαγανιώτες, να προχωρήσουν στην αναδάσωση στην περιοχή που κάηκε πριν από μερικά χρόνια.

Όμως αυτό που μας εξέπληξε ευχάριστα, ήταν το γεγονός ότι στον χώρο που κάηκε, που βρίσκεται γύρω από το πρώτο μνημείο για τους πεσόντες, δεν χρειάζεται αναδάσωση, γιατί ήδη έχουν αρχίσει να φυτρώνουν ξανά δέντρα, τα οποία μάλιστα επωφελούνται και από την ύπαρξη κλαδιών αυτών που κάηκαν, που θα αποτελέσουν το λίπασμα για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Να θυμίσουμε πως και στις Σάπες, στην περιοχή που είχε ξεσπάσει η φωτιά που κινδύνεψε να επεκταθεί και στα σπίτια του οικισμού των Ποντίων, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, χρειάζεται μόνο προστασία και όχι αναδάσωση, μιας και ήδη έχουν αρχίσει να ξαναβγαίνουν τα δέντρα σε αυτή.

Όλα αυτά είναι πολύ θετικά για το περιβάλλον της περιοχής, και δείχνουν πως παρά τις όποιες φωτιές, η φύση και το περιβάλλον θα επιστρέψουν, αν τους το επιτρέψουν οι άνθρωποι. Γιατί έτσι και βάλουν το χέρι τους, τότε ξεκινούν τα προβλήματα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.