Αμεσες οι θετικες επιπτωσεις του Ρωσικου Κοσμου

Της έκδοσης

Στον αντίποδα των επιχειρημάτων του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα εξασφαλίζουν δουλειά σε ντελιβεράδικα και γκαρσονιερίστες, τα πανεπιστήμια εκτός των παροχών τους στην οικονομία ενός τόπου, κυρίως προσφέρουν, κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό, στην άνθιση του πνευματικού κεφαλαίου ενός τόπου, ειδικά όταν αφορούν σε πανεπιστήμια με εξωστρεφή προσανατολισμό όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
Εξωστρεφή όχι μόνον ως προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της αλλοδαπής αλλά και ως προς την κοινωνία, όπως συμβαίνει –και αυτό το ζούμε– με τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΔΠΘ.
 
Αφορμή έτσι για το σχόλιο αποτέλεσε η ανοικτή πρόσκληση του Ρωσικού Κόσμου, του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας που ίδρυσε το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, ελάχιστο καιρό μετά τα εγκαίνιά του, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι/ες –φοιτητές, μαθητές, υπάλληλοι, διπλωμάτες, ξεναγοί κ.ά –να μάθουν τη ρωσική γλώσσα, και κατά συνέπεια και τον ρωσικό πολιτισμό, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση προκειμένου να εγγραφούν στα τμήματα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας που ο Ρωσικός Κόσμος διοργανώνει.
 
Να μια ακόμη πολύ καλή ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους που παρέχεται δωρεάν από το δημόσιο  ελληνικό εξωστρεφές πανεπιστήμιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.