«Αλλο εκεινη να σε πεθαινει…»

Της έκδοσης

Δύο τραγικά περιστατικά μέσα σε διάστημα λίγων ωρών που σημειώθηκαν σε Κω και Νέα Μάκρη όπου δύο ασθενείς πέθαναν επειδή  δεν υπήρχε ή καθυστέρησε να φτάσει το ασθενοφόρο έφεραν στο φως τις τραγικές ελλείψεις του ΕΣΥ, και ειδικότερα της αναλογίας κατοίκων/ασθενοφόρων.

Ένα πρόβλημα που και στην περιοχή μας δεν είναι ούτε άγνωστο ούτε αδιάφορο. Με το ζόρι λειτουργούν δύο ασθενοφόρο, τη στιγμή που βάσει πληθυσμού θα έπρεπε να λειτουργούν τέσσερα.

Κι αν το πρόβλημα είναι πολλάκις διαπιστωμένο και αναγνωρισμένο, κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει, όχι να το λύσει, αλλά να καλυτερεύσει κάπως την κατάσταση.

Βεβαίως αν ρωτήσει κανείς τους πολιτικούς προϊσταμένους στον τομέα της υγείας, θα σου «αραδιάσουν» ο καθένας από ένα πάκο με στοιχεία που θα δείχνουν την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα.

Δεν αμφιβάλλουμε πως οι αριθμοί ευημερούν, όμως υπάρχει και αυτή η πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι έχουμε προβλήματα υγείας και επισκεπτόμαστε τις δομές υγείας.

Και δυστυχώς σε αυτή την πραγματικότητα των ανθρώπων και όχι των αριθμών κυριαρχεί η εικόνα της εγκατάλειψης. Μια εγκατάλειψη που το κόστος της μετριέται σε πόνο και ανθρώπινες ζωές.

Εκλογές έχουμε, πολλά θα πουν οι πολιτικοί μας για το θέμα, αλλά και στο συγκεκριμένο οι στίχοι του Μπάμπη Τσικληρόπουλου: «Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…» φοβούμαστε πως θα αποδείξει ότι δικαίως έχει κερδίσει τη διαχρονικότητά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.