Αλλη μια εξαπατηση

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων του Δημοσίου κατά 6,24% που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2008 φαίνεται πως στο βάθος κρύβει την κυβερνητική απόφαση για αύξηση των φόρων που σημαίνει δηλαδή λήψη και άλλων σκληρών μέτρων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η αύξηση αυτή θα προέλθει από την πάταξη της φοροδιαφυγής ή τελικά θα γίνει αυτό που εδώ και καιρό κυοφορείται και έχει σχέση με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Για μία ακόμη φορά ο ελληνικός λαός απατάται από την κυβέρνηση, ο οποίος άκουσε πριν λίγους μήνες τον πρωθυπουργό να ζητά νωπή εντολή για να καταθέσει ένα προϋπολογισμό με κοινωνικό περιεχόμενο. Σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτό ήταν πρόσχημα και ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ήταν ψέματα.

Αντί λοιπόν για παροχές, ο νέος προϋπολογισμός φέρνει νέες επιβαρύνσεις και φορολογικά μέτρα. Και όπως πάντα συμβαίνει καλούνται να πληρώσουν τη νύφη οι μεσαίες και κατώτερες εισοδηματικές τάξεις.

Και αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο λαός εξαπατάται. Είναι όμως η κορυφαία, γιατί ο προϋπολογισμός αποτελεί τη βάση της ελληνικής οικονομίας και δείχνει την προοπτική της στο μέλλον. Όταν λοιπόν υποσχέσεις και δεσμεύσεις παραμένουν κούφια λόγια, τότε αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.