Αλλαγη «πορειας» και απαλλαγη απο τον αυτιστικο πολιτικο «ναρκισσισμο»;

Της Έκδοσης

Αντικρύσαμε τις παραπάνω εικόνες στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής και, πραγματικά, σε συνδυασμό με μερικές ακόμη εικόνες της πόλης  ─όπως οι ανθισμένες,  λόγω ποτίσματος μάλλον, τριανταφυλλιές στις νησίδες της Ορφέως─ εξεπλάγημεν.
 
Όχι, για τίποτε άλλο, αλλά γιατί, για κάμποσα χρόνια τώρα, είχαμε συνηθίσει στη μηδενική αντίδραση εκ μέρους των αρμοδίων στις παρατηρήσεις για την εικόνα παραίτησης που εμφανίζει η εικόνα της πόλης. Εξ ου και μεγάλη η έκπληξη, όταν είδαμε οι εναπομείνασες τέσσερις συνολικά κούνιες  στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής να έχουν αφαιρεθεί  ─σαφώς επικίνδυνη επιλογή για γονείς η συγκεκριμένη, αν και οι κούνιες λόγω ανάγκης δούλεψαν όλο το καλοκαίρι χωρίς καμία επίστρωση πλαστικού χλοοτάπητα κάτω, και με μόνο προστατευτικό το χώμα─  να έχει περιφραχθεί με ταινία σήμανσης απαγόρευσης ο χώρος και να υπάρχει σταθμευμένο γκρέιντερ για χωματουργικές εργασίες.


 
Αυτά αντικρίσαμε και σαφώς διερωτηθήκαμε, αν αυτό σημαίνει πλήρη αλλαγή στα τεκταινόμενα σε τεχνικό επίπεδο του Δήμου, ήτοι έχει αρχίσει η υλοποίηση έργων στον σωστό χρόνο  ─υπάρχει δηλαδή σχεδιασμός πλέον─ έτσι ώστε η παιδική χαρά του πάρκου να είναι έτοιμη όχι μόνον την άνοιξη, αλλά και τις φωτεινές και ζεστές χειμωνιάτικες μέρες για τα παιδιά που εξακολουθούν για το παιχνίδι τους να διαλέγουν πάρκο.


 
Λέτε να υπάρξει αλλαγή όντως; Ακόμη κι αν ξεκινά από τα μικρά; Από τον ευπρεπισμό της εικόνας της πόλης;
 
Οψόμεθα… Επί του παρόντος πάντως, χαρά γεννά η διαφαινόμενη υπόσχεση για μια διαφορετική ημέρα στον δημόσιο χώρο της Κομοτηνής από τον Δήμο Κομοτηνής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.