Αληθειες και ψεματα

Άκουσε πολλά ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, Νίκος Κωνσταντόπουλος κατά την επίσκεψή του εδώ, όσον αφορά τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Του έγιναν γνωστά κάποια προβλήματα αλλά έγινε και απόπειρα ωραιοποίησης.

Γιατί, αλήθεια, μπορούμε να πούμε επί της ουσίας ότι ο Νομός Ροδόπης έχει διαπολιτισμικά σχολεία; Mπορούμε επί της ουσίας να πούμε ότι κανονικά όλα τα σχολεία της Κομοτηνής θα έπρεπε να είναι διαπολιτισμικά με όποιο βάρος έχει αυτή η λέξη; Mπορεί,άραγε, ένας εκπαιδευτικός να δουλέψει σε μία τάξη 27-30 ατόμων που η σύνθεσή της είναι διαφορετική και την απαρτίζουν παιδιά από την πλειονότητα, την μειονότητα και τους πρόσφυγες; Γιατί,τελικά,δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η κοινωνική συνοχή μέσω της εκπάιδευσης, μέσω διακήρυξεων και ωραίων λόγων. Δεν είναι προφανώς μηδενισμός ή μεμψιμοιρία η δίκαιη κριτική. Όταν ένας πολιτικός αρχηγός επισκέπτεται την περιοχή δίκαιο είναι να παίρνει μια πλήρη εικόνα, και των θετικών και των αρνητικών.

Πλήρη ενημέρωση είχε ο Ν.Κωνσταντόπουλος από τους Δημάρχους της περιοχής, για τα προβλήματα τόσο του τόπου όσο και της αυτοδιοίκησης.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, μάλλον ο πρόεδρος του ΣΥΝ,έφυγε έχοντας πάρει μαζί του μια ωραιοποιημένη κατάσταση. Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται προφανώς ο ίδιος.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.