Αλαλουμ με τις βασεις

Της έκδοσης

Εξ απήνης έπιασε όλους το Υπουργείο Παιδείας, καθώς παρόλο που όλοι περίμεναν τις βάσεις την Τρίτη 28, αποφάσισε εσπευσμένα να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τις βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα.
 
Έτσι σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές, όταν και όλα ήταν έτοιμα από άποψη υποδομών, ώστε να κυλήσει η διαδικασία των αναρτήσεων στα σχολεία και η ενημέρωση, αυτή τη φορά τα πράγματα έγιναν εντελώς ανάποδα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με παλιότερους εκπαιδευτικούς, δεν είχε γίνει καμία φορά στο παρελθόν.
 
Κάποιοι έκαναν εικασίες πως το εσπευσμένο της υπόθεσης οφειλόταν στον επικείμενο ανασχηματισμό, ώστε να μην υφίσταται αυτή η εκκρεμότητά, κάτι το οποίο ελπίζουμε πως δεν ισχύει, γιατί υποτίθεται ότι το κράτος έχει συνέχεια, και τόσο σημαντικές λειτουργίες του Υπουργείου δεν θα πρέπει να εξαρτώνται από την πολιτική ηγεσία.
 
Παρόλα αυτά, βλέπουμε με αυτή την κίνηση (για ακόμα μια φορά) πως η ηγεσία του Υπουργείου διαφύλαξε την ακαδημαϊκότητα, περί της οποίας τόσο κόπτεται και για την οποία έχει πάει σε εξαιρετικά άκρα για να προστατεύσει, όπως έχουμε γνωρίσει και στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια.
 
Τέλος πάντως, από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όσους πέτυχαν της εισαγωγή τους σε σχολή που ήθελαν, και σε όσους δεν τα κατάφεραν, ας μην στεναχωριούνται, αλλά να μετρήσουν με σύνεση τις επιλογές που έχουν, και να επιλέξουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.