Ακριβο μου αρνακι

Της έκδοσης

«Κανονικό Πάσχα» θα κάνουμε φέτος, μετά από δύο χρόνια δήλωσε χθες κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης του οδικού χάρτη για την πανδημία τους επόμενους μήνες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Βέβαια ο ίδιος αναφερόταν στην «κανονικότητα» δίχως τους περιορισμούς της πανδημίας, ωστόσο και το φετινό Πάσχα δεν αναμένεται να είναι «κανονικό» σε ό,τι αφορά έθιμα και παραδόσεις όπως το πασχαλινό τραπέζι, από το οποίο όπως μας μεταφέρουν και αρκετοί συμπολίτες μας αναμένεται να «χάσει» το παραδοσιακό αρνί.

Κι αυτό καθότι η τιμή του έχει πάρει την ανιούσα με την μέση τιμή ανά κιλό να υπολογίζεται σήμερα στα 13 ευρώ, γεγονός που επισημαίνει και σε σχετική έρευνα το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, σύμφωνα με το οποίο για ένα μέτριο αρνί δέκα για παράδειγμα κιλών μια μέση οικογένεια θα κληθεί να πληρώσει 130 ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτού αρκετοί καταναλωτές να στραφούν σε άλλα κρέατα καθότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανατιμήσεις, οι οποίες επίσης σύμφωνα με το ΙΝΚΑ αναμένεται θα αυξήσουν συνολικά το κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού κατά 35% σε σχέση με το Πάσχα του 2021.

Ειδικότερα αναμένεται να κυμανθεί στα 300 περίπου ευρώ που αφορά σε αρνί, κοκορέτσι, λαχανικά – οι ντομάτες ξεπερνούν τα 2 ευρώ το κιλό – τυρί, ψωμί, βαμμένα αυγά, κάρβουνα, τσουρέκι, ποτά κ.ο.κ.

Η τάση πάντως αποτυπώνεται, σε λεκτικό τουλάχιστον επίπεδο, ήδη και στην περιοχή μας, όπως μας μετέφεραν συμπολίτες που θα κάνουν Πάσχα στην πόλη.

Από την κανονικότητα λοιπόν και φέτος μάλλον θα «απέχουμε» και μάλιστα κατ’ επιλογήν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.