Ακριβεια και ανατιμησεις

Ομολογία της αδυναμίας της κυβερνητικής πολιτικής να αντιμετωπίσει την ακρίβεια αποτελούν τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας για την πορεία των τιμών στην τετραετία. Την ίδια στιγμή, η χώρα μας φιγουράρει για ακόμη μία φορά στις πρώτες θέσεις της ακρίβειας στην Ευρωζώνη.

Οι καταναλωτές χρόνο με το χρόνο αγοράζουν όλο και περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες με υψηλότερες τιμές και αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερες ανατιμήσεις. Αυξήσεις που αποτελούν ρεκόρ αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος των ακατάπαυστων ανατιμήσεων, κάτι που προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ο νέος υφυπουργός Γ. Βλάχος, ο οποίος 20 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα μέτρο.

Ακρίβεια και λιτότητα απειλούν την ελληνική οικογένεια και την οικονομία. Με τις τιμές να υπερίπτανται, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια να βασιλεύουν και τη λιτότητα να αποτελεί τον πυρήνα της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης για φέτος, αλλά και όσο χρειαστεί, για να περάσουμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Αλογοσκούφης, γίνεται αντιληπτό ότι τα νοικοκυριά πληρώνουν ακριβά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις αυτές επιδεινώνουν σταδιακά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ιδιαίτερα των μισθωτών και των συνταξιούχων που παίρνουν αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό, ενώ ναρκοθετούν και την πορεία της οικονομίας.

Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.