Αιτημα και για ακτοπλοικη συνδεση Αλεξανδρουπολης Λεσβου απο την Περιφερεια Β. Αιγαιου

Της Έκδοσης

Πριν από λίγο διάστημα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είχε ζητήσει από τις δυο αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια, Aegean Airlines και SKY Express την αεροπορική διασύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θράκη, μέσω του Α/Δ της Αλεξανδρούπολης.

Πρόσφατα επανήλθε, υποβάλλοντας ανάλογο αίτημα και προς τις Ακτοπλοϊκές Εταιρίες Sea Jets Ferries και Levante Ferris ζητώντας την διασύνδεση των Λιμένων της Λέσβου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας σε δήλωσή του πως η Περιφερειακή Αρχή αναζητά τρόπους για να αυξήσει την προσβασιμότητα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και βρίσκονται σε επαφή με αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες και αναμένουν την θετική τους ανταπόκριση για την σύνδεση με την Θράκη και κατ’ επέκταση με τα Βαλκάνια, μια αγορά πάνω από 50 εκ. κατοίκων.

Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αν και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση των εταιρειών, όμως θεωρούμε πως τα αιτήματα αυτά θα είχαν μεγαλύτερη αξία αν γινόταν σε συνεργασία με την δική μας Περιφέρεια, μιας και επηρεάζουν και αυτή.

Δεν γνωρίζουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται, αν έχουν υπάρξει, οι επαφές μεταξύ των δύο διοικήσεων, όμως θεωρούμε πως ίσως θα έπρεπε να ενταθούν, μιας και σε μερικά πράγματα, οι στόχοι μπορούν αν είναι κοινοί, να βοηθήσουν όλες τις πλευρές.

Άλλωστε με την θεσμοθέτηση της τουριστικής βίζας για τους Τούρκους πολίτες στα νησιά του Αιγαίου, που περιλαμβάνει τα δύο εγγύτερα στην ΑΜΘ, Λήμνο και Λέσβο, αναμένεται να αλλάξει το τοπίο σε αυτούς τους προορισμούς, αν και απομένει να δούμε προς ποια κατεύθυνση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.