Αγροτης της Ροδοπης επεσε σε καναλι

Γνωστός και επώνυμος αγρότης από εύφορο χωριό της περιοχής μας με πολλά στρέμματα και όχι μόνο, λάτρης και «μερακλής» του αδύνατου φίλου έπεσε σε αρδευτικό κανάλι με το αγροτικό του, ευτυχώς με λίγο νερό!!!
 
Στης νυχτερινές «δουλειές» στα χωράφια πάντα έπαιρνε το αγροτικό, αν και διαθέτει πολυτελές ΙΧ, για να μην δώσει στόχο. Σε ένα από τα πολύ μεγάλα σε στρέμματα χωράφι του, είχε στήσει και μια πρόχειρη καλύβα «φαινότανε» απ’ έξω, γιατί μέσα ήταν εξοπλισμένη με όλα τα κομφόρ!!! Εκεί πήγαινε τα βράδια για να «ξεκουραστεί» και να «χαλαρώσει» αλλά ποτέ μόνος. Τώρα τελευταία με μια νέα διαζευγμένη του χωριού, που είχε πλούσια τα ελέη και έψαχνε μια αδελφή ψυχή για να πει τον πόνο της, τα βάσανά της και που την βρήκε στον φίλο και συγχωριανό της!
 
Στην τελευταία του όμως απόδραση στην καλύβα τώρα με τις παγωνιές είχε ένα σοβαρό ατύχημα που κόντεψε να του στοιχίσει τι ζωή. Καθώς πήγαινε για την καλύβα, μιλώντας στο κινητό με την «ομορφιά» του, γλίστρησε το αγροτικό και έπεσε μέσα στο κανάλι που ευτυχώς είχε γύρω στο ένα μέτρο νερό γιατί αλλιώς τώρα θα ήταν μακαρίτης. Γεροδεμένος όπως είναι άνοιξε λίγο την πόρτα του συνοδηγού και με τα πόδια κατάφερε να κάνει χώρο και να βγει αλλά βρεγμένος μέχρι το κόκαλο μέσα στην παγωνιά. Η πρώτη του σκέψη ήταν να τηλεφωνήσει κάπου να έρθουν να τον πάρουν, αλλά δυστυχώς το κινητό του βράχηκε και ήταν αδύνατο να το κάνει χρήση. Μέσα στην απελπισία του και ενώ έτρεμε από το κρύο για καλή του τύχη, βλέπει ένα τρακτέρ να έρχεται, βγαίνει μέσα στο δρόμο, κουνάει χέρια πόδια σταματάει το τρακτέρ, και τι να δει;
 
Ήταν ένας χωριανός του που ήταν τσακωμένοι χρονιά και δεν μιλιόνταν… Τι να κάνει όμως, αναγκαστικά συμφιλιώθηκαν εκείνη τη δύσκολη στιγμή και τον πήρε ο χωριανός του, τον πήγε στην καλύβα, άναψε τη σόμπα για να ζεσταθεί και να στεγνώσει. Αφού δήθεν έφυγε ο συγχωριανός του που δεν απομακρύνθηκε πολύ, είδε ένα άλλο αμάξι να πηγαίνει, παρακολούθησε, είδε και αναγνώρισε ποια ήταν η συγχωριανή του που επισκεπτότανε τον «μάγκα» στην καλύβα.
 
Την άλλη μέρα που συναντήθηκαν στο χωριό, του είπε όλα όσα είχε δει και καταλάβει και τον «είχε» πλέον στο χέρι τον άσπονδο εχθρό του, «κρατάει» όμως καλά το μυστικό κρυμμένο, αφού στο ούζο-παντοπωλείο του χωριού τα ούζα πάντα τα κερνάει ο παραλίγο μακαρίτης!!! Ο δε ουζο-παντοπώλης πίστεψε ο αφελής ότι έγινε θαύμα και ξανά μονιάσανε οι δυο από χρονιά εχθροί συγχωριανοί του και τους καμαρώνει, αλλά πού να φανταστεί!!!
 
Καλά, πολύ καλά τα ξενύχτια και οι όμορφες γυναίκες αλλά …επικίνδυνα πράγματα, γιατί έχει πολλά ποδάρια ο διάβολος και δεν ξέρεις πού στην έχει στημένη!!!
 
Γι’ αυτό εσείς οι μερακλήδες προσέξτε ιδιαίτερα… καλά;

Επισκέψεις πολιτικών, ιδιωτικά κανάλια και Θράκη

Πολύ συχνά με απασχολεί και με κάνει να απορώ η αξιολόγηση των ειδήσεων από τα ΜΜΕ, κυρίως τα τηλεοπτικά, αφού αυτά έχουν την μεγαλύτερη απήχηση και ασκούν -δυστυχώς- την μεγαλύτερη επιρροή.
Θέματα και ειδήσεις που πολλές φορές δεν απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων (και συνήθως καλά κάνουν και δεν το απασχολούν) απολαμβάνουν μεγάλης προβολής και συζήτησης. Καθίστανται με τον τρόπο αυτό περισσότερο σημαντικά από ό,τι πραγματικά είναι, θέτοντας σε δεύτερη (και ακόμη πιο κάτω) μοίρα, ειδήσεις και γεγονότα που πλήττουν συνανθρώπους μας.
 
Αν δεν ήταν και το θέμα του ανθρώπινου πόνου στη μέση, το οποίο πάντα πουλάει στην τηλεόραση, εξασφαλίζοντας τηλεθέαση με τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που θρηνούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, θα ήταν ακόμα χειροτέρα.
 
Εξάλλου το κέντρο φροντίζει να μας θυμίζει συνεχώς ότι η βόρεια Ελλάδα και δη οι κάτοικοι της Θράκης είναι κάτι σαν… φτωχοί συγγενείς, που δεν αξίζουν ούτε καν τον κόπο να ασχοληθούν μαζί μάς. Δεν παύουν όμως να μας θυμούνται μόνο κατά την περίοδο των εκλογών και να έρχονται πολλοί και διάφοροι για να εκφράσουν τη στήριξή τους, να προσφέρουν πολλές φορές τα πάντα αλλά προπαντός και έναν ώμο για να κλάψουμε, και να ενώσουμε τα δικά τους κροκοδείλια δάκρυα μαζί με τα δικά μας.
 
Θα βάλουμε ποτέ μυαλό εμείς οι Θρακιώτες;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.