Αγωνια για τα αποτελεσματα

Αγωνιούν όλοι, μαθητές, γονείς, συγγενείς και φίλοι για τα αποτελέσματα των βαθμολογιών των παιδιών που θα σημάνουν και την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τι μονάδες συγκεντρώνει, βάσει αυτών των μονάδων σε ποια σχολή μπαίνει, σε ποιο μάθημα πήγε καλά, πού την έχει πατήσει…

Γονείς και μαθητές, αγχωμένοι, κουρασμένοι, που κυρίως τον τελευταίο χρόνο θυσίασαν τα πάντα γιατί το παιδί διάβαζε για να δώσει στο Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών δείχνει ότι κάποιοι τα κατάφεραν και κάποιοι όχι. Ερωτήματα όπως να δώσει και του χρόνου εξετάσεις το παιδί, να το στείλουμε στο εξωτερικό, να μπει σε μία σχολή υποδεέστερη προβληματίζουν όλους.

Διλήμματα που μπαίνουν και που δεν εξετάζουν εκείνες τις στατιστικές έρευνες που αναφέρονται σε νέους ανθρώπους με λαμπρές σπουδές και ντοκτορά που μένουν άνεργοι για χρόνια, ή για νέους που η ανεργία τούς ανάγκασε να αλλάξουν επάγγελμα. Παιδιά που μάζεψαν τα διπλώματά τους τα οποία στοιβάζονται σαν χαρτιά βιογραφικών στα γραφεία προσλήψεως προσωπικού. Παιδιά που έφαγαν τη ζωή τους στα θρανία για να αποτελέσουν τις ορδές πτυχιούχων. Παιδιά που ξεκίνησαν με όνειρα και βρέθηκαν κάτω από τη γη.

Κάποια στιγμή όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό το οποίο κάποτε χρησιμοποιούνταν κατά κόρο «σπούδασε για να προκόψεις και να γίνεις άνθρωπος χρήσιμος στην κοινωνία», δεν σημαίνει τίποτε. Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται κλισέ. Χρειάζεται πράγματι ανθρώπους. Όχι γραμματισμένους, αλλά παιδευμένους…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.