Αυξανονται και πληθυνονται τα κομματα στην Ελλαδα

Της έκδοσης

Έληξε, τα μεσάνυχτα, η προθεσμία για την υποβολή, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, των δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων που θέλουν να λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Συνολικά, 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και  μεμονωμένοι υποψήφιοι υπέβαλαν φάκελο. Συγκεκριμένα, δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη τον περασμένων βουλευτικών εκλογών του 2019, όταν 20 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν το όνομα και το έμβλημά τους.

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως οι περισσότερες επιλογές κομμάτων δείχνουν και μια μεγαλύτερη ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα δημοκρατίας.

Επειδή όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια πέρασε ο καιρός που απολαμβάναμε να ακούμε παραμύθια, θα πούμε ότι μάλλον το φαινόμενο της αύξησης οφείλεται στη βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι η παραγωγή «σωτήρων».

Σε λίγα χρόνια έτσι που πάμε κάθε πολίτης θα έχει ιδρύσει και δικό του κόμμα. Από τη μια η υπογεννητικότητα από την άλλη το εγώ μας, διόλου «υπερβολική» η διαπίστωσή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.