Αυτοι πως θα αξιολογηθουν;

Της έκδοσης

Στη χώρα μας ο τουρισμός έχει αρχίσει  να διαμορφώνει (αν δεν τον έχει διαμορφωθεί ήδη) τη δική του επικράτεια. Μια επικράτεια που η γραμματική της είναι διαφορετική, από αυτή που αντιλαμβανόμαστε οι κάτοικοι των μη τουριστικών περιοχών τούτης της χώρας. Δεν είναι μόνο οι πολεοδομικοί κανόνες που έχουν καταπατηθεί ελαφρά την καρδία για την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, όπως βλέπουμε τελευταία… Είναι πρωτίστως οι άνθρωποι που έχουν αλωθεί από αυτή την ιδιότυπη γραμματική του τουρισμού.

Το αποδεικνύει μια σειρά εργαζομένων, που κακομεταχειρίζονται για να μπορέσει αυτό το τουριστικό θαύμα της Ελλάδας να φτιάξει και να υπερασπιστεί ένα brand name. Εργαζόμενοι για ψίχουλα με εξαντλητικά ωράρια και εκπαιδευτικοί που πετιούνται από τα καταλύματά τους προκειμένου να μπορέσει αυτός ο έρμος τόπος να υποδεχθεί τον τουρίστα και την ανάπτυξή του.

«Υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι μένουν στα αυτοκίνητά τους» ακούσαμε προσφάτως να λέει σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων, κάτι βεβαίως που ουδώλως αμφισβητήσαμε, αφού στη χώρα μας είμαστε εκπαιδευμένοι στο να θεωρούμε «κανονικότητες» και τα πιο απίθανα πράγματα.

Όμως μας προέκυψε μια απορία: Αυτοί οι αναπληρωτές άραγε πώς θα αξιολογηθούν; Θα κριθούν ικανοί να διδάξουν τα παιδιά μας ή θα βγουν ανεπαρκείς;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.