Αυτοδυναμια και απειλες

Πολιτικά παράδοξη θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα προχωρήσει σε νέες εκλογές, αν η Ν.Δ. το βράδυ της Κυριακής δεν πάρει αυτοδυναμία. Παράδοξη, γιατί αφενός διαψεύδει τα περί πολώσεως του εκλογικού κλίματος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου αποδεικνύει ότι με την άρνησή του για συνεργασία με άλλα κόμματα ο ίδιος πολώνει το κλίμα.

Βέβαια, δικαίωμα του κ. Καραμανλή είναι να ξεκαθαρίζει εκ των προτέρων τη θέση του και να αρνείται τη συγκυβέρνηση με οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Στην ουσία όμως, το πλέον παράδοξο της όλης τοποθέτησης του κ. Καραμανλή είναι ο τρόπος με τον οποίο εξεδήλωσε την άποψή του αυτή και, συγκεκριμένα, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει το ενδεχόμενο νέων εκλογών ως απειλή είτε για να τρομάξει τους αντιπάλους του είτε για να προσελκύσει ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. Όμως θέτοντας ο κ. Καραμανλής σε δημόσια συζήτηση το θέμα της αυτοδυναμίας και το τι θα κάνει αν δεν την έχει, στην ουσία υποδηλώνει ότι φοβάται το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να μην πάρει το ποσοστό της αυτοδυναμίας.

Είναι λοιπόν κατανοητό ότι μόνο μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας για το τελικό αποτέλεσμα δεν μεταδίδει στους ψηφοφόρους μια τέτοια «απειλή» προκήρυξης νέων εκλογών. Αντιθέτως, προκαλεί ανύψωση του ηθικού των αντιπάλων της Ν.Δ, αφού αποκαλύπτει δημόσια τους φόβους της ηγεσίας της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.