Αυτη ειναι η Ελλαδα;

Η ΠΑΘΕ είναι ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας. Σε πολλά σημεία του έχει γίνει ένας καλός δρόμος. Άλλα σημεία του είναι επικίνδυνα. Τα Τέμπη είναι ένα από τα σημεία που δεν έχουν γίνει. Ετοιμάζονται ακόμη οι σήραγγες. Η ΠΑΘΕ άρχισε να γίνεται το 1982. Από τότε πέρασαν 21 ολόκληρα χρόνια.

Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κυκλοφορία ορισμένες ώρες το Σαββατοκύριακο των μεγάλων φορτηγών. Είναι η μοναδική χώρα της Ένωσης που συμβαίνει αυτό. Στις άλλες χώρες δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο.

Στην Ελλάδα δεν γίνονται σεβαστά τα όρια ταχύτητας στους δρόμους. Είθισται να επιδεικνύεται μία «ανωτερότητα».

Τα λεωφορεία δεν έχουν ζώνες ασφαλείας γιατί λένε ότι το κόστος είναι υψηλό. Είναι άραγε χαμηλότερου κόστους οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα;

Η Ελλάδα θα θάψει τα παιδιά της και οι άνθρωποι σε κάθε μεριά της χώρας θα σταματήσουν λίγο τις δουλειές τους, έστω για μια σιωπηλή προσευχή. Αλλά τα προβλήματα μένουν. Είναι εδώ παρόντα και ζητούν λύσεις. Τα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφονται τέτοιες φράσεις στον ελληνικό τύπο. Γιατί και άλλες φορές, στα χρόνια της ευμάρειας, η Ελλάδα θρήνησε. Πλην όμως επί της ουσίας τίποτε δεν άλλαξε. Μέχρι την επόμενη φορά, που και τότε θα ξαναγράψουμε τα ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.