ΑΥΡΙΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΑΒΑΝΗ

Αύριο Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 συγκρούονται και αναμετρώνται δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι πόλοι διακυβέρνησης και διαχείρισης των κοινών του Δήμου Κομοτηνής.
 
Τη μια την εκφράζει ο Γιάννης Γκαράνης, που ουδένα ψηλαφητό επίτευγμα έχει να επιδείξει ως μέλος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και την άλλη την εκφράζει ο Αντώνης Γραβάνης. Ένας νέος, σύγχρονος άνθρωπος με υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο. Μαχητικός, διεκδικητικός και αποτελεσματικός. Το κυριότερο όλων των χαρισμάτων του είναι η άριστη γνώση των δημοτικών πραγμάτων, εμφορούμενος και διαπνεόμενος από καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες, απολύτως εφαρμόσιμες, που θα μας καταπλήξουν όλους και το σημαντικότερο θα απογειώσουν το Δήμο Κομοτηναίων.
 
Ευρισκόμεθα όλοι και όλες προ των μεγάλων μας ευθυνών και έχουμε χρέος να αναλογισθούμε σε τι είδους πόλη και σε τι είδους οικισμούς θέλουμε να ζήσουμε εφεξής εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Έχουμε άπαντες και άπασες ιδία αντίληψη, εμπεδωμένη μάλιστα για το ότι η απερχόμενη αρχή που γνήσιος εκφραστής της ήταν ο Γιάννης Γκαράνης, διακρίθηκε μεγαλοπρεπώς για το ασήμαντο έργο της. Η εικόνα όμως που μας πρόσφερε όλα τα εννιά προηγούμενα χρόνια ήταν να αντικρίζουμε καθημερινά τις αγέλες των αδέσποτων σκύλων σε όλους τους δρόμους στο κέντρο και στην πλατεία της πόλης και να προσπαθούμε να τις αποφύγουμε μην μας επιτεθούν. Εκατοντάδες υπήρξαν τα θύματα συνανθρώπων μας με αυξητικούς κάθε χρόνο ρυθμούς που έπεσαν και συνεχίζουν να πέφτουν καθημερινά θύματα των αδέσποτων σκύλων, με τις όποιες δυσάρεστες και βλαπτικές για τον καθένα επόμενες συνέπειες.
 
Ο σεβασμός προς την άλογη κτίση, τα ζώα, δεν εκφράζεται με την απερίγραπτη αταξία που ζούμε. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι σεβασμός προς τα ζώα. Δεν είναι, ακόμα περισσότερο, ούτε σεβασμός προς τον άνθρωπο, εμάς και τα παιδιά μας που καθημερινά κινδυνεύουμε.
 
Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τα βρώμικα πεζοδρόμια, τους άπλυτους κάδους απορριμμάτων χωρίς καπάκια, τις λακκούβες στους δρόμους της πόλης και των οικισμών, τους σπασμένους και καμένους ηλεκτρικούς λαμπτήρες και ένα σωρό άλλα πράγματα που μας προσβάλλουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, την αξιοπρέπειά μας και που μαζί όλα συνθέτουν ένα θλιβερό αποτέλεσμα που αντικρίζουμε καθημερινά και στο οποίο ουδόλως μας αξίζει να ζούμε.
 
Σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, σε μια όμορφη πόλη, σε όμορφους οικισμούς, όπου τα σημάδια του αμέριστου ενδιαφέροντος του Δημάρχου θα είναι χειροπιαστά, έκδηλα και ορατά, αποφασίζουμε να ζήσουμε από την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 και στο εξής. Έτσι ψηφίζουμε για Δήμαρχο τον Αντώνη Γραβάνη, για να γίνει για όλους και όλες εμάς τους Δημότες και τις Δημότισσες του Δήμου Κομοτηνής, ο νέος Δήμαρχος του τόπου μας.  
 

*Ο Κωνσταντίνος Μ. Μορφακίδης είναι Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.