Αδιεξοδο πολιτικων η ψηφοφορων;

Της έκδοσης

Σε προεκλογική τροχιά κινείται το πολιτικό σύστημα της χώρας παρά το γεγονός ότι οι κυβερνώντες, ως οφείλουν βεβαίως βεβαίως, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, με πρώτο και κύριο τον πρωθυπουργό  να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της θητείας της υφιστάμενης κυβέρνησης.

Παρά τις όποιες διαψεύσεις ωστόσο ως άλλο κοινό μυστικό διακινείται το σενάριο που όλο και πιο εύφορο έδαφος φαίνεται πως βρίσκει, με τους καλά γνωρίζοντες μάλιστα να ορίζουν την ημερομηνία των εκλογών είτε στις 18 είτε στις 25 του προσεχούς Σεπτέμβρη.

Το πολιτικό σύστημα βέβαια είναι και το μοναδικό που κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς καθότι η απαξίωση των πολιτών στην πολιτική και στις διαδικασίες της έχει πιάσει, κατά την ταπεινή μας άποψη, ταβάνι. Διόλου αφύσικο αν σκεφτεί κανείς κυρίως την πρόσφατη πολιτική ηγεσία της χώρας και ακόμα περισσότερο την υφιστάμενη καθημερινότητα όλων.

Αυτό που ωστόσο είναι ενδιαφέρον είναι το πώς αυτή η απαξίωση αφορά στο σύνολο πλέον των πολιτικών κομμάτων, ακόμα και στο κυβερνών που τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγους μήνες, έχαιρε ακόμα θερμής υποστήριξης τουλάχιστον στα social media και τουλάχιστον από μερίδα προφανώς ψηφοφόρων του.

Αρκεί κανείς να δει τα σχόλια κάτω από σχετικά ρεπορτάζ και αναρτήσεις που αφορούν σε θέματα πολιτικά πολύ δε περισσότερο σε θέματα που αφορούν σε αποφάσεις κομμάτων, δηλώσεις πολιτικών προσώπων κ.ο.κ. για να δει ότι στο σύνολό της η αντιμετώπιση είναι κάτι περισσότερο από αρνητική και πολλές φορές ξεφεύγει και από τα όρια της δημόσιας «ευγένειας».

Θα μας πείτε αυτό γινόταν ανέκαθεν έως την ώρα της κάλπης, όπου ο καθένας και η καθεμία τελικά ψήφιζε με κριτήρια διαφορετικά, ωστόσο το μέγεθος της κατακραυγής και της απαξίωσης περισσότερο σε αδιέξοδο για τους ψηφοφόρους μοιάζει. Μένει να δούμε, όταν και όποτε, οι εκλογές γίνουν αν αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αποχής ή θα επαναληφθεί η «παράδοση» που λέει ότι στην Ελλάδα τελικά ψηφίζουμε αυτόν που κατακρίνουμε περισσότερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.