Αδιαφορη ιστορικη πατριδα

Καθημερινώς εδώ και δεκαπέντε χρόνια οι παλιννοστούντες αισθάνονται το βάρος της αναλγησίας και της γραφειοκρατίας του ελληνικού κράτους. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια οι επικλήσεις τους προς τους αρμόδιους φορείς φαίνεται να απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων. Η επιστροφή στην πατρίδα, το όνειρο για μια καλύτερη ζωή έχει ξεθωριάσει τελείως υπό το βάρος των καθημερινών προβλημάτων.

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου γίνεται λόγος για τη στεγαστική τους αποκατάσταση και αυτή όπως όλα δείχνουν για κάποιους αργεί ακόμη. Εξαιτίας της καθυστέρησης της ελληνικής πολιτείας στη χορήγηση της κρατικής αρωγής κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, γιατί φάνηκαν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους πωλητές.

Τι θα γίνει λοιπόν; Η κρατική αρωγή το γράψαμε και το ξαναγράφουμε εξακολουθεί να είναι πρόβλημα. Μέχρι πότε οι παλιννοστούντες θα περιμένουν για την αποκατάστασή τους; Πριν από λίγες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης τόνισε ότι η κρατική αρωγή άρχισε να δίνεται πιλοτικά εφάπαξ από τράπεζες και η πολιτεία ως τρίτος συμβαλλόμενος θα πληρώνει στις τράπεζες το οφειλόμενο ποσό. Πότε αυτό το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και εδώ στην περιοχή μας όπου κατά κύριο λόγο έχει εγκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των ποντίων; Μέχρι πότε οι παλιννοστούντες θα αποτελούν εκμεταλλεύσιμο είδος για τους πολιτικούς μας;

Μέχρι πότε άραγε;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.