«57 + ΖΩΕΣ ΓΙΑΤΙ;»

Της έκδοσης

Το έχουμε γράψει και άλλες φορές: αν οι ενήλικές κατάφερναν να δουν την πραγματικότητα με το βλέμμα των παιδιών τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους μας. Η καθαρότητα με την οποία αντιλαμβάνονται τα όσα συμβαίνουν χωρίς «υπολογισμούς» και λοιπές «εξαρτήσεις» συχνά θέτουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Ακόμα και όταν εμείς οι «μεγάλοι» τους βλέπουμε σαν προσκολλημένους στο κινητό τους, απαθείς στα όσα συμβαίνουν γύρω τους, αυτοί με κάθε ευκαιρία έρχονται να μας αποδείξουν πως κάνουμε μεγάλο λάθος.

Το απέδειξαν περίτρανα και στην παρούσα συγκυρία με την τραγωδία στα Τέμπη. Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά κυριολεκτικά πρωτοστατούν στις αντιδράσεις. Με το δικό τους μοναδικό και εξαιρετικά επιδραστικό τρόπο που μέσα στον πόνο και την οργή που προκαλεί σε όλους μας το δυστύχημα, μας κάνει να αισιοδοξούμε για τον υγιή τρόπο αντίδρασής τους. Αντίδραση που πολύ ενήλικοι, οφείλουμε να ομολογήσουμε δυστυχώς δεν είχαν.

Ένα παράδειγμα των όσων παραπάνω είπαμε είναι και οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής που τη Δευτέρα 6 Μαρτίου αντέδρασαν απέναντι στην πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία και διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο τους, σχηματίζοντας με τις τσάντες τους τη φράση «57 + ΖΩΕΣ ΓΙΑΤΙ;».

Ο πόνος των οικογενειών των νεκρών έγινε η φωνή και η οργή των εφήβων μαθητών.

Τα παιδιά ρωτούν και οφείλουμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.