120χλμ για την «Ελευθερια»

Της Έκδοσης

120 και πλέον χιλιόμετρα καλούνται πολλοί κάτοικοι του Δήμου Αρριανών να διανύσουν ούτως ώστε να φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα που έχει οριστεί το ραντεβού τους ώστε να κάνουν το πρώτο, και έπειτα το δεύτερο, «βήμα» προς την ελευθερία όπως είθισται πλέον να λέμε.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας αιτούμενος την ικανοποίηση του πολυκατατεθειμένου αιτήματος για την δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων εντός της γεωγραφικής επικράτειας του Δήμου.

Για να μεταβεί ένας κάτοικος της Κύμης στην Κομοτηνή για να εμβολιαστεί θα χρειαστεί να διανύσει 120χλμ, ένας κάτοικος της Άνω Βυρσίνης θα χρειαστεί να διανύσει 126 χλμ. Ενώ ένας κάτοικος της Χλόης για να μετακινηθεί σε εμβολιαστικό κέντρο των Σαπών θα χρειαστεί να διανύσει 106 χλμ. Συμπεριλαμβανομένης και της επιστροφής του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στην κοινή λογική έγκειται η δυσκολία ή μάλλον οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των «απομακρυσμένων» περιοχών, στην πλειοψηφία τους δε ηλικιωμένοι που σε πολλές επίσης των περιπτώσεων καλούνται να οδηγήσουν και σε οδικό δίκτυο που δεν το χαρακτηρίζουμε και ιδανικό.

«Ζητάμε να εξεταστεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα τουλάχιστον εξεταστικό κέντρο εντός του δήμου που θα βοηθήσει σημαντικά την ταχύτητα εμβολιασμού των δημοτών μας» τόνισε ο Ριτβάν Αμέτ εκφράζοντας το λογικό υπενθυμίζοντας ότι η ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος βρίσκεται εν αναμονή εδώ και πέντε μήνες.

120χλμ για την ελευθερία μπορεί σε κάποιους να μην φαντάζουν πολλά, εν έτει 2021 όμως και προτεραιότητα όλων τους εμβολιασμούς των πολιτών και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας είναι σίγουρα περισσότερα από όσα θα έπρεπε κανείς να διανύσει σε ένα κράτος που καθημερινά υπερασπίζει την επιτυχία του προγράμματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.