Ποιο ντερμπι; Εκανε πλακα ο Ιασμος!

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 1-4 (+Gallery)

Στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας που διεξήχθη το Σάββατο , ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου επικράτησε με  το ευρύ 1-4 την γηπεδούχο Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου κάνοντας  ανατροπή στο σκορ.
Ο Μέγας καλύτερος Ιάσμου  ήταν καλύτερος  σε όλη την διάρκεια του αγώνα, φαινόταν μέσα στο γήπεδο πως οι παίχτες του ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι και το οποίο κέρδισαν δίκαια.
Έτσι η ομάδα του Ιάσμου με ανεβασμένη ψυχολογία και χωρίς απώλειες βαθμών πηγαίνει στο ντέρμπι κορυφής την επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.
Από την άλλη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι για την νέα χρονιά και παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων καθώς εκτός από την φάση του πρώτου γκολ απείλησε ελάχιστα την εστία του Κορωνάκη.
 
Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ιάσμου  αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9΄με κεφαλιά του Αλεξακούδη,  ωστόσο αντέδρασε άμεσα ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Χατζητουλούση στο 12΄ και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μυστρίδη πήρε προβάδισμα στο 15΄.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα σε αντίθεση με τον μέγα Αλέξανδρο  που πέτυχε άλλα δύο τέρματα με τους  Αντωνιάδη και Χατζητουλούση .
 
Σε γενικές γραμμές οι 200 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του  Νέου Σιδηροχωρίου ‘’ Ιωάννης Στράντζαλης’’ παρακολούθησαν ένα  ωραίο παιχνίδι μ αρκετές φάσεις ,  5 τέρματα και σίγουρα στο τέλος του αγώνα έφυγαν ευχαριστημένοι.
 
Για τους γηπεδούχους ο Σάκης Σκουλής δεν είχε στην διάθεση του τους Δανίδη και Αγγέλη.
Από την άλλη ο Σάββας Αϊβάζης δεν είχε προβλήματα απουσιών ενώ χρησιμοποίησε ως βασικό τον Βιόπουλο στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα του Ιάσμου.
 
Οι  φάσεις του αγώνα
Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι απειλώντας μάλιστα το 1ο λεπτό όταν ο Ζαχαρόπουλος έβγαλε  τον Αντωνιάδη   τετ α τετ με τον Μανιάτη αλλά το σουτ του απέκρουσε ο πορτιέρο της Δόξας.
Στο 9΄στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Ιάσμου η Δόξα θα ανοίξει το σκορ.
Από αριστερά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ταβασίδης ο Αλεξακούδης  έπιασε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.
Ο Μέγας Αλέξανδρος αντέδρασε γρήγορα στο γκολ της Δόξας και η απάντηση ήρθε στο 12΄με παρόμοιο τρόπο.
Από δεξιά ο Χασάν Χισίμ εκτέλεσε κόρνερ  και στο δεύτερο δοκάρι ο Χατζητουλούσης με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 15΄η ομάδα του Ιάσμου θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Πενόπουλου από τον Πλασταρά.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μυστρίδης ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 1-2 .
Στο 26΄οι του Ιάσμου διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πλαστήρα στον Βιόπουλο με τον διαιτητή κ. Ρόϊδο να δείχνει παίζεται.
Στο 28΄για την Δόξα ο Κόσιης εκτέλεσε κόρνερ ο Πλασταράς πήρε την κεφαλιά αλλά έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 34΄ο Μέγας Αλέξανδρος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-3 αλλά το σουτ του που επιχείρησε ο Αντωνιάδης έπειτα από λάθος του Πλασταρά  χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανιάτη.
 
Πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν το 1-3 μετά από υποδειγματική αντεπίθεση.
Ο Γιαννακιτσίδης έκοψε αριστερά για τον Ζαχαρόπουλο και αυτός με ωραία παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Αντωνιάδη που με σουτ από πλάγια θα πετύχει το τρίτο γκολ της ομάδας του το οποίο πανηγύρισε χαρακτηριστικά με τον προπονητή του Σάββα ΑΪβάζη.
 Στο 54΄και πάλι για τον Ίασμο ο Χασάν Χισίμ από αριστερά έβγαλε την σέντρα αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Χατζητουλούσης έφυγε άουτ.
Καλή ευκαιρία για την Δόξα στο 69΄ο Κόσιης  βρήκε με ωραία κάθετη   τον Γιαννακίδη αλλά αυτός απέναντι στον Κορωνάκη σούταρε αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Μέγα.
Στο 76΄ο Ταβασίδης για τους γηπεδούχους εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από δεξιά αλλά ο Κορωνάκης με γροθιές έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 78΄ο Χατζητουλούσης  με ωραίο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή θα πετύχει το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 1-4.
Στις καθυστερήσεις για την Δόξα από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Ταβασίδης έκανε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κορωνάκη.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σάκης Σκουλής): Μανιάτης, Παρασκευόπουλος, Αμοιρόπουλος (Τουρασανίδης 63’), Αλεξακούδης (Μαυράκης 45’), Πλασταράς, Γάιδας, Κοσίης, Ταβασίδης, Πανουργιάς (Ντεμιρτσίδης 63’), Γιαννακίδης, Χατζηπαπά.
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Σάββας Αιβάζης): Κορωνάκης, Πενόπουλος (Γρίβας 53’), Χασάν Χισίμ, Μυστρίδης, Μπενέκος, Χουσείν, Γιαννακιτσίδης (Γκιρετλή 80’), Χατζητουλούσης, Βιόπουλος (Ερκέκ 74’), Αντωνιάδης, Ζαχαρόπουλος.

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία


 

 
 
 
 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.