ΠΑΟΚ Κοσμιου – Μεγας Αλεξανδρος Ιασμου 2-1 (+Gallery)

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και δηλώσεις από το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας μεταξύ ΠΑΟΚ Κοσμίου και Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου.

Στο ντέρμπι  κορυφής της 4ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης ο ΠΑΟΚ Κοσμίου επικράτησε του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου με σκορ 2-1 και  παρέμεινε πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το  απόλυτο σε 4 αγωνιστικές, με 12 βαθμούς.

Από την άλλη για τον Μέγα Αλέξανδρο αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα  και μάλιστα αυτά τα δύο τέρματα που δέχτηκε ήταν τα πρώτα καθώς στις προηγούμενες τρείς αγωνιστικές δεν είχε δεχθεί γκολ.

Αρκετός  ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε το ντέρμπι καθώς στο γήπεδο  του Κοσμίου βρέθηκαν περίπου 200 φίλοι του ποδοσφαίρου όπου σε  γενικές γραμμές  απόλαυσαν ένα πολύ καλό παιχνίδι με ωραίες φάσεις και  3 γκολ.

Ο Ίασμος προηγήθηκε στο  12΄με τέρμα του Γκιρετλί για να ισοφαρίσει ο Ερκάν για τους γηπεδούχους στο 25΄.

Το γκολ της νίκης για το Κόσμιο πέτυχε ο Φλέγγας στο 57΄ σκοράροντας για 4η συνεχόμενη αγωνιστική ενώ έχει πετύχει και 2 τέρματα στο κύπελλο.  

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου από το 56΄αγωνίστηκε με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πενόπουλου.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ Κοσμίου τίμησε τον προπονητή του Μέγα Αλέξανδρου Σάββα Αϊβάζη για τα 10 χρόνιας προσφορά του στην ομάδα του Κοσμίου με μια ανθοδέσμη την οποία παρέδωσε ο γενικός αρχηγός των γηπεδούχων Πάνος Τσολάκης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι παίχτες του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους λόγου του ξαφνικού θανάτου του 15χρονου ξαδέλφου του τερματοφύλακα τους Μπαϊράμ Ισμαήλ.
 
Οι φάσεις του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους όπου ο Μπίλμπαση εκτέλεσε φάουλ ο Εφτούν έδιωξε με γροθιές η μπάλα πήγε στρώθηκε στον Μυστρίδη όπου έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 12΄ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου θα ανοίξει το σκορ.
Ο Νεαζή Αλή θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ ο Εφτούν  έπεσε στην δεξιά του γωνία και εντυπωσιακά απέκρουσε αλλά όμως την φάση δεν ακολούθησε κανένας αμυντικός του Κοσμίου και μόνος σε κενή εστία ο Γκιρετλί απλώς θα με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 15΄για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου ο Πότσης από καλό σημείο έπιασε ένα σουτ που κατέληξε άουτ.

Στο 25΄θα έρθει η ισοφάριση για τους γηπεδούχους.
Ο Ξενάκης από δεξιά εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί του Μέγα δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, η μπάλα κατέληξε στον Ερκάν που με ωραίο πλασέ θα κάνει το 1-1.
Ένα τέρμα που ο σκόρερ το πανηγύρισε έξαλα σκαρφαλώνοντας  στα σύρματα  προς τους ανθρώπους τη ομάδας του Κοσμίου.

Στο 27΄και πάλι ο Πότσης για το Κόσμιο δοκίμασε το πόδι του αλλά και αυτό το σουτ κατέληξε άουτ.

Στο 34΄και το σουτ του Μορφακίδη  θα έχει την ίδια κατάληξη για τον ΠΑΟΚ.

Στο 45΄για τον Μέγα ο Νεαζή Αλή έβγαλε την σέντρα ο Γκιρετλή έπιασε την κεφαλιά αλλά έφυγε ψηλά άουτ.

Αυτή ήταν και  η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.
 
Στο δεύτερο  ημίχρονο ο ΠΑΟΚ Κοσμίου μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με ένα καλό σουτ του Μορφακίδη που μπλόκαρε ο Μπαϊράμ.

Ο Ίασμος απάντησε στο 50΄με ένα σουτ του  Χατζητουλούση από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο απέκρουσε  με γροθιές ο Εφτούν.

Στο 51΄για τους γηπεδούχους ο Ερκάν από το ύψος της μικρής περιοχής και λίγο πλάγια προσπάθησε να πλασάρει τον Μπαϊράμ αλλά ο πορτιέρο του Μέγα απέκρουσε σωτήρια.

Στο 56΄ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου θα μείνει με 10 παίχτες καθώς ο Πενόπουλος είδε την 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Γκράνα και αποχώρησε  από το παιχνίδι.

Στο 57΄ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα κάνει την  ανατροπή στο σκορ.
Ο Κυπιρτόγλου με ωραία συστημένη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Μέγα βρήκε μόνο του τον Φλέγγα που θα πλασάρει τον Μπαϊράμ  για να διαμορφώσει το 2-1.   

Στο 74΄μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν.
Από αριστερά ο Αντωνιάδης μετά από ωραία προσπάθεια θα γυρίσει ωραία προς τον Χασάν  Χισήμ ο οποίος έκανε την προβολή αλλά ο Ζουμπιάδης σωτήρια θα βγάλει την μπάλα σε κόρνερ. 

Στο 85΄οι φιλοξενούμενοι  θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ταμάμη στον Χατζητουλούση με τον διαιτητή κ. Γράνα να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον παίχτη του Ιάσμου για θέατρο.

Η τελευταία φάση του αγώνα θα σημειωθεί στο 92΄για τον Μέγα, με τον Νεαζή Αλή να εκτελεί κόρνερ από δεξιά ο τερματοφύλακας Μπαϊράμ που είχε προωθηθεί  στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων.

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δίγκας): Μπουτσακτσή, Πότσης, Γιαπρακτσής, Ζουμπιάδης, Ταμάμης, Κυπιρτόγλου, Μορφακίδης (81 Τσαγκαλίδης), Ξενάκης, Ερκάν (65΄Μιχαλακέλης), Φλέγγας, Παπαρούνας.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης): Μπαϊράμ, Ζαχαρόπουλος, Πενόπουλος, Μυστρίδης, Μπενέκος (70΄Μπιλμπίλης), Χουσεϊν, Νεαζή Αλή, Χατζητουλούσης, Γκιρετλή (60΄Χασάν Χισήμ), Αντωνιάδης, Μπίλμπαση (60΄Σπυριάδης).

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.