ΠΑΟΚ Κοσμιου – Ελπιδα Σαπων 2-0 (+Gallery)

Φωτο-ρεπορτάζ από το παιχνίδι ΠΑΟΚ Κοσμίου - Ελπίδα Σαπών για την 9η αγωνιστική της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Ασπρόμαυρο  βάφτηκε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής ης Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης καθώς  ο ΠΑΟΚ Κοσμίου επικράτησε της Ελπίδας Σαπών με 2-0 παραμένοντας αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας.
Οι περίπου 120  φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κοσμίου παρακολούθησαν ένα ωραίο παιχνίδι από δύο ποιοτικές ομάδες.

Αγωνιστικά το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες εκατέρωθεν  αλλά χωρίς όμως να σημειωθεί  κάποιο τέρμα.
Στο Β’ μέρος και συγκεκριμένα στο  52΄ο ΠΑΟΚ Κοσμίου προηγήθηκε με γκολ  του Ερκάν μετά από ωραία προσπάθεια και ο Φλέγγας με εξίσου όμορφο τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 74΄.
Έντονα είναι τα παράπονα για την διαιτησία απο την Ελπίδα Σαπών καθώς διαμαρτύρεται για δύο φάσεις .
Σε πέσιμο του Καραμπάτσιου εντός περιοχής που ζήτησαν πέναλτι και σε κεφαλιά του Πασχάλη την οποία απέκρουσε ο Μπουτσακτσή με τους ανθρώπους των φιλοξενουμένων να υποστηρίζουν πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του τέρματος.

Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες στο παιχνίδι.
Ο Γιώργος Δίγκας  για τον ΠΑΟΚ δεν είχε στην διάθεση του  λόγω τραυματισμών τους Μαμούτ Σειδάν, Τζουμαρη,  Παπαρούνα, Πότση και  Κυπιτόργλου.
Από την άλλη ο Βασίλης Χαριτόπουλος στερήθηκε των υπηρεσιών των επίσης τραυματιών Κύρλου, Ριζόπουλου και Καραθανάση Βαγγέλη.
 
Οι φάσεις του αγώνα
Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφεται στο 3΄για το Κόσμιο όταν ο Ερκάν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον   Ποιμενίδη  αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο πορτιέρο της Ελπίδας.
Στο 9΄ο Γιώργος Δίσκας για τον ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Μιχαλακέλης χτύπησε στον αστράγαλο, αποχώρησε και στη θέση του μπήκε ο Αραμπάς.
Στο 11΄η πρώτη καλή στιγμή για την Ελπίδα όταν ο Πασχάλης θα βρεθεί απέναντι στον Μπουτσακτσή Εφτούν αλλά το σουτ του θα αποκρούσει σωτήρια ο τερματοφύλακας του Κοσμίου.
Στο 13΄ για τους γηπεδούχους ο Ερκάν από δεξιά έκανε  κάτι σαν σέντρα σουτ αλλά ο Ποιμενίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια προ του Φλέγγα.
Στο 22΄για την ομάδα του Κοσμίου ο Ερκάν έβγαλε την σέντρα προς τον Φλέγγα αυτός εντός μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ποιμενίδη.
Στο 32΄και πάλι γα το Κόσμιο
Από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Φλέγγας έκανε ένα σουτ αλλά ο Ποιμενίδης σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 37΄για την Ελπίδα από δεξιά ο Γεωργοσούλης έβγελε ωραία σέντρα ο Pali έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Εφτούν έπεσε ωραία στην γωνία του και απέκρουσε την μπάλα.
Στο 43΄στην τελευταία φάση του πρώτο μέρους για τον ΠΑΟΚ ο Μορφακίδης αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή επιχείρησε ένα σουτ το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.
 
Η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους ανήκει στην Ελπίδα Σαπών και συγκεκριμένα στο 46΄ όταν ο Γεωργοσούλης έπιασε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Το Κόσμιο θα απαντήσει στο 48΄όταν ο Ερκάν από δεξιά έβγαλε επικίνδυνη πάσα στην μικρή περιοχή αλλά προ του Φλέγγα ο Ρούφος έβγαλε σε κόρνερ.
Στο 52΄ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα ανοίξει το σκορ μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Αμέτ Ερκάν που πέρασε τους αμυντικούς της Ελπίδας που ήταν μπροστά του και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.
Στο 54΄ο Αραμπας για το Κόσμιο έπιασε ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ποιμενίδη.
Στο 74΄ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα διπλασιάσει τα τέρματα του με ωραίο σουτ του Φλέγγα εντός μεγάλης περιοχής μετά από σέντρα του Γιαπρακτσή.
Στο 80΄ ο  Καραμπάτσιος για την Ελπίδα θα κάνει ένα καλό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή με τον Μπουτσακτσή  να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 81’ για την Ελπίδα και πάλι ο Βελημβασάκης από δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Πασχάλης έπιασε την κεφαλιά ο Μπουτσακτσή απέκρουσε ενστικτωδώς με υπερένταση, στην επαναφορά της μπάλας ο ίδιος παίχτης θα πιάσει νέα κεφαλιά αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Κοσμίου απέκρουσε σωτήρια.
Η διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Ελπίδας  για αυτή την φάση ήταν έντονες καθώς υποστηρίζουν πως στην δεύτερη κεφαλιά ο Μπουτσαχτσή έδιωξε την μπάλα ενώ είχε περάσει την γραμμή.
Λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για ένα πέναλτι  αυτή τη φορά σε πέσιμο του Καραμπάτσιου μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον κ. Ρόϊδο να δείχνει παίζεται.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δίγκας): Μπουτσακτσή, Τσαγκαλίδης, Γιαπρακτσής, Λεβεντέλης, Ζουμπιάδης, Ξενάκης, Μορφακίδης, Ταμάμης, Αμέτ Ερκάν (92΄Καλαντζής), Φλέγγας, Μιχαλακέλης (9΄Αραμπάς)
 
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Μανουσάκης, Χαραλαμπίδης, Πασσάς( 66΄Βαϊόπουλος), Ρούφος, Γεωργοσούλης, Βελημβασάκης, Καραθανάσης, Πασχάλης, Καραμπάτσιος, Pali( 71΄Κομνηνός)

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.