Πανηγυρικη προκριση στο φαιναλ φορ για το Δημοκριτειο (+Gallery+ Video)

Α.Σ.Δημοκρίτειο – Α.Ο.Σερρών 63-38

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής το Δημοκρίτειο με κορυφαίο τον Ιωσηφίδη(15π) έκανε 2-1 τη σειρά των παιχνιδιών και προκρίθηκε στο final four νικώντας με 63-38  τον Α.Ο Σερρών.
Το γήπεδο όπως ήταν φυσικό, λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού, ήταν κατάμεστο και ο τρομερός παλμός που δημιούργησε ο κόσμος στις κερκίδες ήταν καταλυτικός και ώθησε την ομάδα των φοιτητών του Δημοκριτείου σε μια επιβλητική νίκη.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους και το μεγάλο άγχος αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 0-9.
Το δημοκρίτειο πέτυχε το πρώτο του καλάθι μετά από τεσσεράμισι αγωνιστικά λεπτά, αλλά με μια αντεπίθεση διαρκείας έκανε το δικό του σερί (10-0) και πέρασε μπροστά, με το τέλος του δεκαλέπτου πάντως να βρίσκει νικητές τους φιλοξενούμενους με 10-11. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι αλλά το Δημοκρίτειο “πάτησε γκάζι” και πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +11 (28-17).
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που ξεμπέρδεψε τα πράγματα και φανέρωσε ουσιαστικά τον νικητή του αγώνα.
Η ομάδα της Κομοτηνής  επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο εκτοξεύοντας τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της, δηλαδή στο +27. (50-23).
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα,  έδωσε την ευκαιρία στους δύο προπονητές να δώσουν χρησιμοποιήσουν παίχτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής με το τελικό αποτέλεσμα να γράφει  63-38.
Το Δημοκρίτειο με αυτή του τη νίκη “τελείωσε” τη σειρά και επικεντρώνεται πλέον στο final four,το οποίο θα διεξαχθεί στην Καβάλα σε ημερομηνίες που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο οι θεατές απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό χορευτικό show από τις  Μάρτζι, Μιχαέλα, Μαρία, Λεοντία και Αρτεμισία σπουδάστριες της ειδικότητας Ρυθμικής Γυμνασιακής του ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Στο τέλος της αναμέτρησης ακολούθησαν τρελά πανηγύρια εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στα αποδυτήρια με τους παίχτες του Δημοκρίτειου να αφιερώνουν την νίκη στον δάσκαλο τους το Αλέκο Καρυπίδη.
 
Δεκάλεπτα: 10-11, 28-17, 50-23, 63-38
Δημοκρίτειο : Φραντζεσκάκης , Στεφανίδης, Γιαννακόπουλος 8 (1), Πολίτης 9 (2), Νταγιάντης 5 (1), Μπούντας 7, Ζολώτας 5 (1), Κώστας 2, Ιωσηφίδης 15 (1), Πλάκας 4, Στασινόπουλος 6, Οικονομάκης
ΑΟ Σερρών : Τζουμαΐζης, Χατζηστεφάνου 2, Μπεντιούλης 3, Κυριακόπουλος, Τερζής 4, Χορτομάρης Στ.  10 (1), Μπουτάκογλου 13, Στάμος, Ανατασιάδης, Καρακώστας 2, Κούτσας, Χορτομάρης Γ. 4

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.
 

 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.