Ορφεας Ξυλαγανης – Μεγας Αλεξανδρος Ιασμου 0-3 (+Gallery)

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες απο το παιχνίδι Ορφέας Ξυλαγανής - Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου για την 13η αγωνιστική της Α΄Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου πέτυχε σημαντική νίκη εκτός έδρας επί του Ορφέα Ξυλαγανής με σκορ 0-3.
Η ομάδα του Ιάσμου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και η επικράτηση του κρίνεται δίκαιη.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν παρουσίασαν την καλή εικόνα του ματς κυπέλλου της Τετάρτης και είχε ελάχιστες ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα.
Στο πρώτο μέρος ο Μέγας Αλέξανδρος είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες ωστόσο δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε κάποιο γκολ.
Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος όπου η ομάδα του Σάββα Αϊβάζη από νωρίς πέτυχε το 0-1 με τον Αντωνιάδη διπλασιάζοντας 7 λεπτά αργότερα τα τέρματα της με τον Γιαννακιτσίδη.
Στο78΄ο Χατζητουλούσης πέτυχε το 0-3 ενώ ο Ορφέας έχασε τη ευκαιρία να μειώσει στα τελευταία λεπτά καθώς το η εκτέλεση πέναλτι του Χούλιο Γιάτσαι χτύπησε στο δοκάρι του Κορωνάκη.
Οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία κυρίως σε δύο φάσεις.
Σε ένα οφσάιντ που δόθηκε κακώς όπως υποστηρίζουν στον Μπόζη και σε ένα μαρκάρισμα του Χουσεΐν Σαλήμ   στον Οσμάν Χασάν στο οποίο ζήτησαν να αποβληθεί ο παίχτης του Ιάσμου με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Σε γενικές γραμμές οι 60 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν ένα καλό παιχνίδι με καλές φάσεις και τρία γκολ.
 
Και οι δύο προπονητές είχαν σημαντικές απουσίες για αυτό το παιχνίδι.
Ο Παναγιώτης Τζορμπατζόγλου για τον Ορφέα δεν είχε στην διάθεση του τους Τουφεξή που υπέστει ρίξη χιαστών και χάνει όλη την χρονιά και τον τραυματία Ροδουσάκη.
Από την άλλη πλευρά ο Σάββας Αϊβάζης δεν είχε τον νεοαποκτηθέντα Βιόπουλο που δεν ήρθε ακόμη το δελτίο του και τους τραυματίες Μπίμπαση και Ριντβάν.
 
Οι φάσεις του αγώνα 
Η πρώτη φάση του παιχνιδιού σημειώνεται στο 10΄και είναι αμφισβητούμενη καθώς προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Ο Γιάτσαι λίγο κάτω από το κέντρο έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Μπόζη  ο οποίος πέρασε τον Κορωνάκη που έκανε έξοδο ωστόσο η φάση σταμάτησε καθώς ο πρώτος βοηθός κ. Δημητριάδης καταλόγισε τον  παίχτη του Ορφέα σε θέση οφσάιντ.
Μία απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πάγκο του Ορφέα αλλά και στην κερκίδα.
Ο Μέγας στο 13΄και στο 14΄απείλησε με ένα απευθείας φάουλ από τον Γιαννακιτσίδη και ένα σουτ του Χατζητουλούση που κατέληξαν άουτ.
Στο 20΄και πάλι για τους φιλοξενούμενους από δεξιά ο Πενόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα  εντός περιοχής ο Ζαχαρόπουλος έπιασε την κεφαλιά ψαράκι αλλά ο Στράτας μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 22΄θα γίνει άλλη και φάση στην οποία θα διαμαρτυρηθούν οι γηπεδούχοι.
Από δεξιά και επάνω στην γραμμή του άουτ ο Χουσεΐν Σαλήμ θα μαρκάρει σκληρά τον Οσμάν Χασάν που έφευγε γρήγορα με τον κ. Γκράνα να δείχνει στον παίχτη του Ιάσμου κίτρινη κάρτα.
Οι της Ξυλαγανής διαμαρτυρήθηκαν έντονα διότι όπως υποστηρίζουν έπρεπε να  δοθεί απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίχτη του Μέγα Αλέξανδρου.
Στο 30΄ήταν σειρά του Ιάσμου να διαμαρτυρηθεί για ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα εντός περιοχής του Ιωάννου στον Ζαχαρόπουλο με τον κ. Γκράνα να δείχνει να παίζεται.
Στο 31΄και στο 32΄ για τον Μέγα οι Αντωνιάδης και Ζαχαρόπουλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησαν δύο καλά σουτ αλλά και στις δύο περιπτώσεις μπλόκαρε την μπάλα ο Στράτας.
Στο 34΄στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των γηπεδούχων ο Γιάτσαι έπιασε ένα μακρινό  σουτ που κατέληξε άουτ.
Στο 36΄ο Χατζητουλούσης από καλό σημείο έπιασε ένα δυνατό σουτ ο Στράτας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 39΄για τον Ορφέα ο Ιωάννου εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ σε ετοιμότητα ο Κορωνάκης μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 43΄θα χαθεί η πιο κλασική ευκαιρία για τον Ίασμος να ανοίξει το σκορ όταν από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Γιαννακιτσίδης έπιασε ένα γεμάτο βολέ αλλά ο Στράτας εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία θα αποκρούσει σωτήρια διατηρώντας το 0-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.
 
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα  στο 54΄ο Μέγας Αλέξανδρος θα ανοίξει το σκορ όταν μετά από λάθος αμυντικού του Ορφέα στα πλάγια την μπάλα πήρε ο Χασάν  Χισήμ ο οποίος έβγαλε την σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο Αντωνιάδης με σκαστή κεφαλιά έκανε το 0-1.
Στο 61΄η ομάδα του Ιάσμου θα διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Γιαννακιτσίδη ο οποίος βγήκε γρήγορα στην κόντρα επίθεση και με ωραίο πλασέ απέναντι στον Στράτα έκανε το 0-2.
Στο 67΄και πάλι για τον Μέγα μετά από σέντρα του Ζαχαρόπουλου ο Παπαχατζής έκανε την προβολή αλλά ο Στράτα μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 70΄μοι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή να μειώσουν το σκορ όταν ο Μπόζης πέρασε τον τερματοφύλακα Κορωνάκη πάσαρε δίπλα του στον αμαρκάριστο Οσμάν Χασάν αλλά αυτός καθυστέρησε με αποτέλεσμα το πλασέ που έκανε να απομακρύνουν οι αμυντικοί του Ιάσμου.
Στο 78΄ο Μέγας Αλέξανδρος θα πετύχει και τρίτο γκολ όταν μετά από κόρνερ του Χασάν Χισήμ ο Χατζητουλούσης στο πρώτο δοκάρι έκανε την προβολή διαμορφώνοντας το σκορ σε 0-3.
Στο 85΄ο Ορφέας θα κερδίσει πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Μυστρίδης.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάτσαι  αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στην επαναφορά η μπάλα στρώθηκε στον Γεωργιάδη που έκανε το σουτ αλλά χτύπησε στην πλάτη του συμπαίκτη του Γιάτσαι  ενώ η μπάλα πήγαινε καθαρά στα δίχτυα του Κορωνάκη.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ορφέας Ξυλαγανής (Τσορμπατζόγλου): Στράτας, Παππάς (64’ Γιαννακουδάκης), Ιωάννου, Ηλιόπουλος, Τζάκαι Ζωβλήκας, Δερέμπεης (54’ Φωτιάδης), Απαλαγάκης (64’ Χουσεϊν Σινάν), Μπόζης, Γεωργιάδης, Οσμάν Χασάν.
 
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Πενόπουλος, Χασάν Χισήμ, Μυστρίδης, Μπενέκος, Χουσεϊν Σαλήμ, Γιαννακιτσίδης, Χατζητουλούσης, Γρίβας (64’ Παπαχατζής), Αντωνιάδης (88’ Παπασωτηρίου), Ζαχαρόπουλος (76’ Μπιλμπιλής)
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.