Ο εορτασμος της 25ης Μαρτιου

Η μαθητική, η στρατιωτική και η παρέλαση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης της Κομοτηνής

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε για ακόμη μια χρονιά η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Κομοτηνή. Σύμμαχος του εορτασμού ήταν ο καιρός καθώς, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που παρατηρήθηκαν σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας, στην Κομοτηνή ο καιρός ήταν καλός. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κκ. Παντελεήμονος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων στο Ηρώον της πόλης, όπου φορείς και σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνια. Το «παρών» φέτος στις εκδηλώσεις έδωσαν και δύο φιλοξενούμενοι μητροπολίτες, ο Αυλώνος και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος και ο Νειλουπόλεως Αφρικής κ. Γεννάδιος. Στη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων και πλήθος εκπροσώπων της τοπικής, στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας της περιοχής, αλλά και η μπάντα του στρατού που έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.

 

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση, την οποία παρακολούθησε και φέτος πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Ευχάριστη εξέλιξη αποτέλεσε το γεγονός ότι φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς κάγκελα στο βήμα των επισήμων και χωρίς την αυστηρή αστυνομική επιτήρηση των προηγουμένων ετών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μην ανέβουν φέτος στην εξέδρα των επισήμων και να παρακολουθήσουν την παρέλαση μαζί με τον κόσμο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην πόλη μας, ο Ξανθιώτης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης που έδωσε «από εξέδρας» το παρών.

 

Στην παρέλαση συμμετείχαν και φέτος πολιτιστικοί, χορευτικοί, εξωραϊστικοί, εθελοντικοί και αθλητικοί σύλλογοι, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής, ενώ αυτή ολοκληρώθηκε με τα πεζοπόρα τμήματα στρατού και αεροπορίας, όπως και του τμήματος εθνοφυλακής Ροδόπης. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή για πρώτη φορά του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κομοτηνής (ΕΕΕΕΚ), με τους μαθητές τους να παρελαύνουν δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας και οι οποίοι έλαβαν και πιο ζεστό χειροκρότημα.

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.