Ντεμπουτο με νικη για Πουρλιακα με δυο γκολ του Κατσαρου

Δόξα Προσκυνητών-Απόλλων Παραλιμνίου 2-1 (+Gallery & video)

Σημαντική νίκη με 2-1 πέτυχε η Δόξα Προσκυνητών στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης επί του Απόλλων Παραλιμνίου στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής στο ντεμπούτο του Γιάννη Πουρλιάκα στον πάγκο της ομάδας.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Δόξα Προσκυνητών ήταν ο Πάρης Κατσαρός που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή καθώς μπήκε στον αγώνα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, πέτυχε  το 1-0 στο 56΄και σημείωσε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του στο 90΄.
Προηγουμένως στο  79΄ο Απόλλων Παραλιμνίου είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με τέρμα του Γαϊδαρτζή.
Θα ήταν άδικο να μην τονίσουμε πως η Δόξα είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακας της Περτσά που με της σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.
 
Αγωνιστικά οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.
Στο πρώτο μέρος ο Απόλλων ήταν καλύτερος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα την εστία του  Χατζηγιαννάκη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα Προσκυνητών μπήκε μεταμορφωμένη στον αγωνιστικό χώρο, βόηθησε πολύ η είσοδος του Κατσαρού στο παιχνίδι που πέτυχε και ένα καταπληκτικό πρώτο γκολ που συνέβαλε θετικά στην ψυχολογία των γηπεδούχων.
Παρά την ισοφάριση οι παίχτες της Δόξας δεν επηρεάστηκαν,  συνέχιζαν να πιέζουν  με το ίδιο πάθος και κατάφεραν στο τέλος να πετύχουν άλλο ένα τέρμα και να πάρουν την νίκη.
Ντεμπούτο στην Δόξα Προσκυνητών έκανε ο Ιμπραήμ Κεϊτά ο οποίος ξεκίνησε βασικός, έγινε αλλαγή στο  91΄,  έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την νέα του ομάδα.
Περίπου 150 φίλαθλοι βρέθηκαν στην κερκίδα του ενωσιακού  γηπέδου,  ανάμεσα τους και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης   κ. Χρήστος Μέτιος ο οποίος ήταν παρών στην κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς  της Δόξας Προσκυνητών που πραγματοποιήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης .
 
Οι φάσεις του αγώνα
Ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και απείλησε για πρώτη φορά στο 4΄όταν ο Τσουμασχαβίλι έβγαλε ωραία παράλληλη μπαλιά στον Λιάρα αλλά το πλασέ του  απέκρουσε ο Περτσάς.
Άλλη μια καλή στιγμή για  τους φιλοξενούμενους στο 14, ο Γαϊδαρτζής μετά από ωραία προσπάθεια πέρασε και τον Περτσά αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Λειβαδιώτης πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.
 Στο 26΄και πάλι για το Παραλίμνι ο Αλμπάντης θα κάνει ένα σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά για άλλη μια φορά ο Περτσάς απέκρουσε την μπάλα.
Στο 28΄για τον Απόλλωνα ο Λιάρας προσπάθησε να κρεμάσει τον Περτσά με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.
Ο τερματοφύλακας της Δόξας  είπε όχι   στο 41΄σε σουτ του Λιάρα αλλά και στο 43΄ σε βολίδα του Τσουμασχαβίλι εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στην δεξί του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 44΄οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 0-1 αλλά του σουτ του Ναλμπάντη μετά από πάσα του  Γκαϊδαρτζή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Περτσά.
 
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Πάρης Κατσαρός μπήκε στην θέση του Ιωαννίδη και μετά από 10 λεπτά στο 56΄θα κάνει το 1-0 με εντυπωσιακό σουτ με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι, στην συνέχεια στην πλάτη του τερματοφύλακα και έπειτα στα δίχτυα της εστίας του Χατζηγιαννάκη.
Στο 65΄για την Δόξα  ο Λειβαδιώτης  έκανε  ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής με την μπάλα  να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Στο 79΄θα έρθει η ισοφάριση για τον Απόλλωνα όταν μετά από σέντρα του Κοσμίδη ο Γαϊδαρτζής  με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1.
Στο 81΄για την Δόξα ο Βάσκος από καλή θέση έκανε το σουτ αλλά ο Χατζηγιαννάκης μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 86΄οι γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 αλλά ο Κεϊτά μόνος μπροστά στην  εστία πλάσαρε άουτ.
Τελικά το γκολ θα έρθει στο 90΄όταν ο Βάσκος με ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Κατσαρό που μόνος του τετ α τετ με τον Χατζηγιαννάκη τον πλάσαρε ψύχραιμα κάνοντας το 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Δόξα Προσκυνητών: Περτσάς, Κελεσίδης, Δημητριάδης,Λειβαδιώτης, Λεφής, Τρίχας, Ιωαννίδης (46΄Κατσαρός),Δραγανίδης, Κεϊτά (91΄ Κασιώτης), Κλής (58΄Καμζέλας),Βάσκος
 
Απόλλων Παραλιμνίου: Χατζηγιαννάκης, Κοσμίδης,Γαλακτερός, Μερεσιώτης, Παναγιωτίδης, Ρούπος, Τριανταφυλλίδης (84΄ Δέντσας), Λιάρας (79΄ Καρακούτης), Γαϊδαρτζής, Αλμπαντης ( 68΄ Μεντής), Τσουμασχαβίλι
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα  18ης Αγωνιστικής
Μακεδονικός Φούφας – Α.Ο. Καρδίας  3-0
Ορφέας Ξάνθης – Καβάλα  1-1
ΑΠΕ Λαγκαδά  – Δόξα Δράμας  0-1
Απόλλων Καλαμαριάς – Νέστος Χρυσούπολης  4-0
Δόξα Προσκυνητών – Απόλλων Παραλιμνίου   2-1
Καμπανιακός – Εορδαϊκός   5-0
Ρεπό είχε η Νάουσα
 
Η Βαθμολογία
1. Δόξα Δράμας 39 (41-11)
2. Απόλλων Καλαμαριάς 37 (40-12)
3. ΑΠΕ Λαγκαδά 34 (21-11)
4. Νέστος Χρυσούπολης 27 (19-22)
5. Καμπανιακός 23 (21-22)
6. Ορφέας Ξάνθης 22 (14-13)
7. Καβάλα 21 (25-19)
8. Αλμωπός Αριδαίας 20 (16-17
9. Απόλλων Παραλιμνίου 19 (22-14)
10. Μακεδονικός Φούφα 18 (14-14)
11. Νάουσα 18 (16-18)
12. ΑΟ Καρδίας 18 (15-24)
13. Δόξα Προσκυνητών 14 (14-27)
14. Εορδαϊκός 10 (17-39)
15. ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου (αποχώρησε)
 
Η επόμενη 19η αγωνιστική
Απόλλων Παραλιμνίου – Α.Π.Ε. Λαγκαδά
Δόξα Δράμας – Ορφέας Ξάνθης
Εορδαϊκός – Δόξα Προσκυνητών
Καβάλα – Μακεδονικός Φούφας
Καμπανιακός – Απόλλων Καλαμαριάς
Νάουσα – Αλμωπός Αριδαίας

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία



google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.