Νικητες οι ΑΕΚ και το μπασκετ της Κομοτηνης (+Gallery & Video)

ΑΕ Κομοτηνής – ΓΑΣ Κομοτηνή 74-65

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μπασκετικό ντέρμπι της πόλης επικρατώντας του  ΓΑΣ Κομοτηνή με 74-65 σε ένα  παιχνίδι   ακατάλληλο για καρδιακούς που  κρίθηκε στην δεύτερη παράταση   σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής.
Με αυτή τη νίκη η ΑΕ Κομοτηνής παρέμεινε στη 2η θέση, όπου συγκατοικεί  πλέον μόνο με τον Παναθλητικό μετά την ήττα της Χαλκηδόνας.
Αγωνιστικά  το παιχνίδι   είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, καθώς  στα 50 αγωνιστικά λεπτά ο κόσμος απόλαυσε όμορφες μπασκετικές στιγμές και σίγουρα στο τέλος έφυγε ικανοποιημένος από το θέαμα που παρακολούθησε.
Αυτό φάνηκε και από το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα και στις δύο ομάδες μετά την λήξη του παιχνιδιού.
Για τον Νεοκλή Λεμονίδη  σημαντική ήταν η απουσία του τραυματία Βελή  ενώ αξιοσημείωτο είναι και  η συμμετοχή 10 λεπτών και των δυο εφήβων του ΓΑΣ  Κολεντζαρίδη  και Σαββίδη  στο παιχνίδι.
 
Η εξέλιξη του παιχνιδιού
Οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΓΑΣ, ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά και εκμεταλλευόμενος το νευρικό ξεκίνημα και τα λάθη της ΑΕ Κομοτηνής στην επίθεση προηγήθηκε με 1-12 στα πρώτα τέσσερα λεπτά του παιχνιδιού και διατηρώντας τη διαφορά πάνω από τους έξι πόντους έκλεισε την πρώτη περίοδο με σκορ 11-23.
 
Ο προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής  Σωτήρης Κοκκινόπουλος έβαλε τις φωνές στους παίχτες του οι οποίες  έπιασαν τόπο, καθώς το δεύτερο δεκάλεπτο  άνηκε εξ ολοκλήρου στην ΑΕ Κομοτηνής.
Οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν την άμυνα τους υποχρεώνοντας τους παίκτες του ΓΑΣ σε άστοχες επιλογές και πολλά λάθη, δέχθηκαν μόλις δύο πόντους σε δέκα λεπτά και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση προηγήθηκαν με το τέλος του ημιχρόνου με 30-25, έχοντας επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο 19-2, σημειώνοντας την καλύτερη αμυντική επίδοση της σεζόν σε ένα δεκάλεπτο.
Σημειώνουμε πως στο  μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο Σιμάκης για τον ΓΑΣ ήταν στον πάγκο καθώς είχε συμπληρώσει τρία  φάουλ .
 
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ έκανε μία μίνι αντεπίθεση και κατάφερε να προηγηθεί με  38-41.
Εκεί ένα τάιμ άουτ του Σωτήρη Κοκκινόπουλου αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΚ που με ένα σερί 8-0 έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά με 46-41, δείχνοντας να ελέγχουν το παιχνίδι.
 
Η ΑΕ Κομοτηνής δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι και αντί αυτού, ο ΓΑΣ έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 1-8 στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου, φέροντας το ματς στα ίσια (49-49) και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Σε εκείνο το σημείο ο Σιμάκης έκανε το πέμπτο του φάουλ επάνω στον Χονδρόπουλο και κάθισε στον πάγκο χωρίς να μπορεί να βοηθήσει άλλο την ομάδα του.
Οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής αντέδρασαν, προηγήθηκαν με 54-49, όμως πάλι ο ΓΑΣ επέστρεψε στο σκορ και ένα τρίποντο του Καναρά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (56-56).
Στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ η μπάλα έφτασε στα χέρια του Χονδρόπουλου που επιχείρησε τρίποντο από τα 9 μέτρα, το οποίο ήταν άστοχο και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
 
Στην Α΄παράταση οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την ΑΕ Κομοτηνής να προηγείται με 63-61 και τον ΓΑΣ να ισοφαρίζει σε 63-63, 28″πριν το τέλος με 2/3 βολές του Χατζηδημητρίου.
 Στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ η μπάλα βρήκε στεφάνι, δεν ανανεώθηκε  το 24άρι και αμέσως μετά ακούστηκε η κόρνα των 24 δευτερολέπτων.
 Οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν το επιθετικό ριμπάουντ και σημείωσαν το νικητήριο καλάθι.
Εκεί και δέκατα πριν πετύχει η ΑΕΚ καλάθι οι διαιτητές σφύριξαν και σταμάτησε ο χρόνος.
 Παρά τις διαμαρτυρίες παικτών και πάγκου των γηπεδούχων για το σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και δόθηκε επίθεση τριών δευτερολέπτων στην ΑΕΚ.
Ο Σταματέλος ήταν άστοχος στο τρίποντο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε δεύτερη παράταση.
 
Στην Β΄παράταση  πήρε το παιχνίδι πάνω του  ο αρχηγός των τυπικά γηπεδούχων  Γιώργος Κουτσοβασίλης, ο οποίος με δύο τρίποντα  ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη για την ομάδα του καθώς ανέβασε τη διαφορά στο 71-63 (μαζί με δύο βολές του Λεχούδη).
Κάπου εκεί οι παίκτες του ΓΑΣ τόσο από την κούραση όσο και ψυχολογικά έκαναν πολλά λάθη,  ήταν άστοχοι στην επίθεση  και έτσι η ΑΕ Κομοτηνής ήταν η νικήτρια αυτού του συναρπαστικού ντέρμπι με  74-65.
 
Δεκάλεπτα:  11-23, 30-25, 46-41, 56-56 (κ.α.), 63-63 (Α΄παρ.), 74-65
Διαιτητές: Παπαγερίδης-Ντούρας
ΑΕ Κομοτηνής (Κοκκινόπουλος):  Σταματέλος 11, Χονδρόπουλος 10 (1), Βάκρινος 6 (2), Λεχούδης 13, Βαχαρίδης, Κουτσοβασίλης 25 (4), Καραμπέκης 6, Παλάκης 3, Λέφης, Μπορμπίδης.
ΓΑΣ Κομοτηνή (Λεμονίδης) : Σαββίδης, Κολεντσαρίδης 2, Σκεμπής 2, Αθανασίου, Χατζηδημητρίου 15, Κανάρας 7 (1), Σιμάκης 11 (1), Καλατζής 8 (2), Καραμπέκης, Καδίρ 20.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής
ΠΟ Νέων Μουδανιών-Μακεδονικός 66-72
Ζέφυρος-Αστέρας Καβάλας 91-69
ΑΕ Κομοτηνής-ΓΑΣ Κομοτηνή 74-65 (2η παράταση)
Αγία Βαρβάρα-ΠΚ Νεάπολης 57-73
Χαλκηδόνα-Παναθλητικός/Πειραματικό 51-83
Μαντουλίδης-Ικαροι Σερρών 72-79
Ορφέας Ν. Σκοπού-Ιωνικός 81-72
 
Η Βαθμολογία μετά  από 16 αγωνιστικές
1) Ικαροι Σερρών 31
2) Παναθλητικός/Πειραματικό 29
3) ΑΕ Κομοτηνής 29
4) Ζέφυρος 28
5) Χαλκηδόνα 28
6) Μακεδονικός 24
7) ΓΑΣ Κομοτηνή 24
8) Ιωνικός 23
9) Ορφέας Ν. Σκοπού 23
10) Αστέρας Καβάλας 21
11) ΠΚ Νεάπολης 20
12) Μαντουλίδης 19
13) Αγία Βαρβάρα 18
14) ΠΟ Νέων Μουδανιών 16
 
Η επόμενη 17η αγωνιστική
Αστέρας Καβάλας – ΑΕ Κομοτηνής
ΓΑΣ Κομοτηνή – Αγία Βαρβάρα
Μακεδονικός – Ζέφυρος
ΠΚ Νεάπολης – Χαλκηδόνα
Παναθλητικός/Πειραματικό – Μαντουλίδης
Ιωνικός – Ικαροι Σερρών
Ορφέας Νέου Σκοπού – ΠΟ Νέων Μουδανιών

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.