Μεγας Αλεξανδρος Ιασμου – Ελπιδα Σαπων 1-3 (+Gallery)

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης μεταξύ Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και Ελπίδας Σαπών.

Στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής και πρώτης του δευτέρου γύρου της Α΄Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης,  η Ελπίδα Σαπών επικράτησε του πρωτοπόρου  Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και έφερε ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα. 
Το παιχνίδι διεξήχθη λόγω τιμωρίας της ομάδας του Ιάσμου στο γήπεδο του Μίσχου και το παρακολούθησαν περίπου 80 φίλαθλοι.
Παρά τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν γενικά το παιχνίδι ήταν μέτριο σε θέαμα αλλά είχε πολύ δύναμη και πάθος από όλους του ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Καραμπάτσιο στο 12΄και διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Χαραλαμπίδη στο 17΄.
Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου μείωσε στο 30΄με τον Χατζητουλούση.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, ο Μέγας Αλέξανδρος πίεζε για την ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα και σε μία γρήγορη αντεπίθεση η Ελπίδα με τον Πασχάλη έκανε το τελικό 1-3.
Εκατέρωθεν υπάρχουν παράπονα και διαμαρτυρίες για την διαιτησία και από τις δυο ομάδες.
Οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για την φάση του 32΄και ενώ το σκορ ήταν 1-2 σε προσπάθεια του να διώξει  ο παίχτης της Ελπίδας Χαραλαμπίδης, η μπάλα  βρήκε το χέρι του με τον διαιτητή κ. Παπαγεωργίου να δείχνει φάουλ  στην γραμμή της μεγάλης περιοχής.
Οι άνθρωποι και οι παίχτες του Ιάσμου διαμαρτυρήθηκαν έντονα υποστηρίζοντας ότι η παράβαση έγινε εντός μεγάλης περιοχής και πως ο παίχτης έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα.
Επίσης από την πλευρά τους οι της Ελπίδας διαμαρτύρονται για την φάση του 57΄ σε μαρκάρισμα του Μυστρίδη επάνω στον Πασχάλη με τους φιλοξενούμενους να ζητάνε έντονα πέναλτι.
 
Οι φάσεις του αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μέγα να μπαίνει πιο δυνατά και στα πρώτα  έξι  λεπτά είχε δύο καλά σουτ με τον Γρίβα τα οποία το ένα έφυγε και το άλλο κατέληξε στην αγκαλιά του Ποιμενίδη.
Η Ελπίδα ουσιαστικά στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Ιάσμου άνοιξε το σκορ στο 12΄.
Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε φάουλ γεμίζοντας στην μεγάλη περιοχή του Μέγα Αλέξανδρου ο Μυστρίδης με κεφαλιά έδιωξε την μπάλα η οποία στρώθηκε στον Καραμπάτσιο που με μονοκόμματο σουτ έκανε το 0-1 για την ομάδα του.
Στο 14΄για τον Μέγα Αλέξανδρο ο Μπίμπαση εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση ο Πενόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Καραθανάση και έφυγε άουτ.
Στο 16΄μετά από ωραία προσπάθεια ο Πασχάλης  για την Ελπίδα ο Πασχάλης εντός μεγάλης περιοχής έκανε ένα σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Ερκέκ Μετέ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα των Σαπών θα κάνει το 0-2 με ωραίο πλασέ του Χαραλαμπίδη ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο  την πολύ ωραία πάσα που του έβγαλε ο Βελημβασάκης.
Στο 28΄για τον Ίασμο ο Αντωνιάδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Ποιμενίδης μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 30΄ο Μέγας Αλέξανδρος θα μειώσει το σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ποιμενίδης στην προσπάθεια του να μπλοκάρει, έχασε την μπάλα και ο Χατζητουλούσης που παρακολουθούσε την φάση με σουτ  έκανε το 1-2.
Στο 32΄θα σημειωθεί η φάση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των τυπικά γηπεδούχων.
Μετά από σέντρα ο παίχτης της Ελπίδας Χαραλαμπίδης στην προσπάθεια του να διώξει, η  μπάλα  βρήκε το χέρι του με τον διαιτητή κ. Παπαγεωργίου να δείχνει φάουλ  στην γραμμή της μεγάλης περιοχής.
Οι του Ιάσμου υποστηρίζουν ότι η παράβαση σημειώθηκε εντός μεγάλης περιοχής και πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον παίχτη της Ελπίδας.
 
Στο δεύτερο μέρος ο Μέγας Αλέξανδρος θα απειλήσει πρώτος στο 49΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπίμπαση που έφυγε άουτ.
Στο 56΄και πάλι για τον Ίασμο ο Αντωνιάδης εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Ποιμενίδης έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι σε μαρκάρισμα εντός περιοχής του Μυστρίδη στον Πασχάλη με τον διαιτητή κ. Παπαγεωργίου να δείχνει παίζεται.
Στο 58’ για την Ελπίδα ο Καραθανάσης εντός μεγάλης περιοχής  έπιασε την κεφαλιά με τον Ερκέκ Μετέ να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 66΄ και πάλι για τους φιλοξενούμενους ο Πασχάλης από αριστερά πέρασε ωραία τον Ζαχαρόπουλο αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας Ερκέκ Μετέ.
Στο 90΄η ομάδα των Σαπών θα σημειώσει και τρίτο γκολ όταν ο Βαϊόπουλος θα βγει γρήγορα σε αντεπίθεση την κατάλληλη  στιγμή έκοψε για τον Πασχάλη ο οποίος θα πλασάρει τον Ερκέκ Μετέ για το 1-3.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης): Ερκέκ Μετέ, Παπαχατζής (46’ Γκιρετλί Ναζήμ), Πενόπουλος, Μυστρίδης (73’ Παπασωτηρίου), Μπενέκος, Χουσεϊν Σαλήμ, Ζαχαρόπουλος (68’ Χασάν Χισήμ), Χατζητουλούσης, Γρίβας, Αντωνιάδης, Μπίνμπασι Αλή.
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Χαραλαμπίδης, Μανουσάκης, Πασσάς, Ρούφος, Γεωργοσούλης, Πασχάλης (91’ Κομνηνός), Καραθανάσης, Καραμπάτσιος, Βελημβασάκης (88’ Αχβερντιάν), Pali (86’ Βαϊόπουλος)

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.