Μεγας Αλεξανδρος Ιασμου – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 1-0(+Gallery)

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και δηλώσεις απο το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου .

Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης διεξήχθη  στον Ίασμο όπου ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου επιβλήθηκε με σκορ 1-0 της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου έχοντας από 9 βαθμούς.

Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς το θέαμα ήταν μέτριο και οι καλές φάσεις ελάχιστες.

Στο δεύτερο μέρος  η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου  ήταν σαφώς ανώτερη και έχασε κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Ωστόσο το γκολ της νίκης ήρθε για τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι  του Μυστρίδη στο 82΄ το οποίο κέρδισε πιο πριν ο Αντωνιάδης από τον Ποιμενίδη.

Σε αυτήν την φάση ο τερματοφύλακας της Δόξας είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίχτες.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η σπουδαία Fair Play κίνηση του Aμοιρόπουλου της Δόξας ο οποίος στο 56΄έφευγε μόνος προς την εστία του Ιάσμου, αλλά σταμάτησε μόνος του πετώντας την μπάλα άουτ καθώς υπήρχε αρκετά πιο πίσω ο παίχτης του Μέγα Αλέξανδρου Αντωνιάδης πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στη φάση διαρκείας του 68ου λεπτού υποστηρίζοντας πως σε ένα από τα αλλεπάλληλα σουτ που έγιναν ένα βρήκε χέρι αμυντικού.

Στο γήπεδο του Ιάσμου βρέθηκαν περίπου 100 φίλαθλοι που κατά την είσοδο των ομάδων δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα πετώντας λευκές κορδέλες εντός του αγωνιστικού χώρου.

Οι φάσεις του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα παρουσιάζεται στο 24΄για τον ίασμο όταν από δεξιά ο Αντωνιάδης  έκανε την σέντρα και ο Νεαζή Αλή από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 34΄για την Δόξα ο Ταβασίδης θα κερδίσει φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή το οποίο θα εκτελέσει ο ίδιος με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 39΄και πάλι για τους φιλοξενούμενους μετά από κακό διώξιμο των αμυντικών του Μέγα η μπάλα θα στρωθεί στον Τουρασανίδη που έπιασε το δυνατό σουτ αλλά χωρίς στόχο έφυγε άουτ.

Στο 41΄για τον Μέγα Αλέξανδρο από δεξιά ο Αντωνιάδης έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε στην μεγάλη περιοχή της Δόξας αλλά το σουτ έφυγε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ποιμενίδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση ενός μέτριου πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Δόξα να μπαίνει πιο δυνατά και στο 47΄ ο Κόσιης από δεξιά έκανε ωραία προσπάθεια αλλά το κάτι σαν σέντρα σουτ που έκανε δεν είχε αποτέλεσμα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νεαζή Αλή έβαλε την σέντρα ο Γκιρετλή έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ.

Στο 56΄θα σημειωθεί ίσως η Fair Play κίνηση της χρονιάς όταν ο αρχηγός της Δόξας Αμοιρόπουλος έφυγε  μόνος προς την εστία του Ιάσμου αλλά σταμάτησε μόνος του  πετώντας  την μπάλα άουτ καθώς υπήρχε αρκετά πιο πίσω ο παίχτης του Μέγα Αλέξανδρου Αντωνιάδης πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Μια κίνηση που χειροκρότησε ο προπονητής του Μέγα Αλέξανδρου, οι παίχτες του αλλά και ο κόσμος στο γήπεδο.

Στο 64΄για τους φιλοξενούμενους ο  Γιαννακίδης λίγο εκτός μεγάλης περιοχής πάτησε ωραία για τον Τουρασανίδη  ο οποίος στην κίνηση έκανε το σουτ με τον Μπαϊράμ σε πρώτη φάση να αποκρούει την μπάλα και στην συνέχεια ο τερματοφύλακας του Ιάσμου θα εξουδετερώσει σωτήρια και το σουτ του Γιαννακίδη .
Στο 66΄ο  και πάλι για την Δόξα Τουρασανίδης από καλή θέση έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Μπαϊράμ.

Στο 68΄για το Νέο Σιδηροχώρι μια φάση διαρκείας στα καρέ του Μέγα Αλέξανδρου θα γίνουν διαδοχικά σουτ από Γιαννακίδη και Ντράτση με την μπάλα να στρώνεται στον Τουρασανίδη που έπιασε το δυνατό σουτ αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο Μπαϊράμ θα αποκρούσει σωτήρια.

Σε αυτήν την φάση οι άνθρωποι και οι παίχτες της Δόξας θα διαμαρτυρηθούν υποστηρίζοντας πως ένα από τα σουτ που έγιναν βρήκε κάποιο χέρι αμυντικού.

Στο 81΄για την ομάδα του Σάκη Σκουλή ο  Ταβασίδης με ωραία μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Ντράτση αλλά πριν αυτός τσιμπήσει την μπάλα τον πρόλαβε ο Μπαϊράμ που έκανε έξοδο και αποσόβησε μια δύσκολη στιγμή.

Στο 82΄για τους γηπεδούχους ο Χατζητολούσης με ωραία κάθετη θα βρει τον Αντωνιάδη, αυτός με ωραίες προσποιήσεις θα περάσει τους αμυντικούς θα βρεθεί απέναντι στον Ποιμενίδη θα προσπαθήσει να τον περάσει αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας θα τον ανατρέψει με τον διαιτητή κ. Κουμπαράκη να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον πορτιέρο του Νέου Σιδηροχωρίου.
Κάτω από τα δοκάρια της Δόξας κάθισε ο Βασιλείου που πήρε την θέση του Ντράτση. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μυστρίδης ο οποίος ευστόχησε και πανηγύρισε έξαλα μαζί με τους συμπαίκτες  του σκαρφαλώνοντας στην κερκίδα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Κουμπαράκη βρήκε τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου να κάνει το τρία στο τρία και να συγκατοικεί στην κορυφή με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου τον οποίο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Σ. Αϊβάζης): Μπαϊράμ, Ζαχαρόπουλος, Πενόπουλος, Μυστρίδης, Μπενέκος, Χουσείν, Νεαζή Αλή (62΄Χισήμ), Χτζητολούσης, Γκιρετλή (70΄Σπυριάδης), Αντωνιάδης, Μπίμπαση (90΄Μπιλμπίλης).

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σ.Σκουλής): Ποιμενίδης, Αγγέλης (85΄Παπαδόπουλος), Τουρασανίδης, Πλασταρας, Παρασκευόπουλος, Αμοιρόπουλος, Μαυρόπουλος ( 46΄Τζιρίδης), Ντράτση (83΄Βασιλείου), Γιαννακίδης, Ταβασίδης, Κόσιης.

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.