Μεχρι τα Τιρανα Αλβανιας εφτασαν οι Εβριτες Ροδοπης (+Photos)

Ο πρώτος σταθμός του συλλόγου στο ταξίδι για στο φεστιβάλ BUDVA

Τα Τίρανα αποτέλεσαν τον πρώτο σταθμό για τον Σύλλογο Εβριτών Νομού Ροδόπης στο ταξίδι τους προς το Μαυροβούνιο, όπου θα εκπροσωπήσει την περιοχή μας στο διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ BUDVA.

Η πρωτεύουσα της Αλβανίας δαθέτει πολλά δημόσια ιδρύματα και δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια,ενώ κύρια αξιοθέατα στα οποία ξεναγήθηκαν τα μέλη ήταν παλαιότερα κτήρια της εποχής του Ενβέρ Χότζα, καθώς και δύο κεντρικές πλατείες, της Μητέρας Τερέζας και του Ισκεντέρ Μπέη.

Στην Αλβανία συνυπάρχουν απόλυτα αρμονικά διαφορετικές θρησκείες χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα. Το 1967 ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ενβέρ Χότζα πήρε την απόφαση να σταματήσει την θρησκεία, έτσι μέχρι και το 1990 οι πιστοί δεν είχαν την δυνατότητα να πηγαίνουν σε χώρους, όπως Τζαμιά και Εκκλησίες.

Ωστόσο πλέον τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όπως εξήγησε κατά την διάρκεια της περιήγησης ο ξεναγός και μέλος της ελληνικής μειονότητας, κ. Ηλίας Μπότσης “σε όλη την χώρα οι μουσουλμάνοι πολίτες αποτελούν περίπου το 55 % του πλυθυσμού, το 25 % είναι καθολικοί και οι υπόλοιποι είναι ορθόδοξοι. Όλοι τους ζουν μαζί ειρηνικά. Για παράδειγμα είναι απόλυτα σεβαστό εάν ένας μουσουλμάνος θελήσει να παντρευτεί με μία χριστιανή. Ούτε η οικογένεια ούτε η κοινωνία θα αντιδράσει”.

Για φωτογραφίες πατήστε στην κεντρική εικόνα
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.