Γ.Σ.Ελευθερουπολης – Α.Σ.Δημοκριτειο 68-58 (+Gallery)

Δεν τα κατάφερε το Δημοκρίτειο, Πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2017 η Ελευθερούπολη

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Γ.Σ.Ελευθερούπολης κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για τη σεζόν 2016-17 με αντίπαλο το μαχητικό Δημοκρίτειο.
Το παιχνίδι ήταν  άξιο της ποιότητας των δύο ομάδων αλλά πάντα υπάρχει ένας νικητής και αυτός δίκαια ήταν η ομάδα της Ελευθερούπολης.
Όσο για το Δημοκρίτειο μπορούμε να πούμε πως πλήρωσε το πολύ άσχημο ξεκίνημα του και το καταστροφικό κυρίως δεύτερο δεκάλεπτο που έκλεισε με την ομάδα της Κομοτηνής να βρίσκεται στο -17.
Παρά το καλό δεύτερο ημίχρονο του Δημοκριτείου, η διαφορά ήταν μεγάλη και δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή με τον πίνακα του σκορ να γράφει εν τέλει 80-70 υπέρ της Ελευθερούπολης.

Στο παιχνίδι υπήρχε παρουσία και των δύο ομάδων και δυστυχώς στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου η κατάσταση πήγε να εκτροχιαστεί καθώς φίλοι των δύο ομάδων επιχείρησαν να έρθουν στα χέρια αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων(ανάμεσα τους και παίχτες των δύο ομάδων) τα πράγματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα.
Πριν την έναρξη του τελικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου προπονητή του Δημοκρίτειου Αλέξανδρου Καρυπίδη. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το Δημοκρίτειο μπήκε με πολύ άγχος στην αναμέτρηση και η Ελευθερούπολη κυρίως με σουτ από την περιφέρεια πήρε διαφορά 14 πόντων όμως γρήγορα το Δημοκρίτειο αντέδρασε και το δεκάλεπτο τελείωσε με 19-14 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Δημοκριτείου δεν μπόρεσε να σταματήσει τον ξέφρενο ρυθμό που είχε επιβάλλει η Ελευθερούπολη και ούτε αμυντικά αλλά ούτε επιθετικά θύμιζε την ομάδα που όλη τη χρονιά ενθουσίασε με τις εμφανίσεις της.
Το κενό αυτό του διάστημα το “πλήρωσε” ακριβά και πήγε στα αποδυτήρια με το βαρύ -17.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν καθώς η ομάδα της Κομοτηνής πείσμωσε και βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό τόσο την άμυνα όσο και την επίθεση και κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα ρίχνοντας τη διαφορά στους 12 με το κλείσιμο του δεκαλέπτου.(54-42)

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι φίλαθλοι του Δημοκριτείου πίστεψαν στην ανατροπή βλέποντας μάλιστα και το τρομερό πάθος που έδειχναν σε κάθε φάση οι παίχτες της ομάδας, μειώνοντας μάλιστα τη διαφορά ακόμη και στο -6.
Όμως οι πρωταθλητές επέδειξαν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό προς το τέλος του ματς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα με το τελικό σκορ στο 80-70.
Με το τέλος του αγώνα υπήρχαν ανάμεικτα συναισθήματα καθώς από τη μία οι παίχτες της Ελευθερούπολης έγιναν ένα κουβάρι μαζί με τους φίλους της ομάδας και από την άλλη κάποιοι παίχτες του Δημοκριτείου ξέσπασαν σε κλάματα μην μπορώντας να αναλογιστούν πως έχασαν το πρωτάθλημα.
 
Δεκάλεπτα: 19-14, 42-25, 54-42, 68-58
Γ.Σ. Ελευθερούπολης (Παπαδόπουλος): Μουλάκης 4 (1), Στυλίδης 15 (1), Ρότσας 6 (2), Κωνσταντάρας, Αδαμόπουλους 17 (3), Απαζίδης 6 (2), Παπαδόπουλος Λ. 2, Λαζαρίδης, Βοϊβατόπουλος 18
 
Δημοκρίτειο Κομοτηνής (Δόλωμα): Ζολώτας 3 (1), Στασινόπουλος 7, Ιωσηφίδης 18 (4), Μπούντας 6, Νταγιάντης 6 (2), Ρυακιωτάκης 6, Πολίτης, Οικονομάκης 8 (1), Φραντζεσκάκης, Στεφανίδης, Γιαννακόπουλος 4.

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.