Δοξα Προσκυνητων – Εορδαικος 1-0 (+Gallery)

Φωτογραφίες, ρεπορτάζ και δηλώσεις από την πρώτη νίκη της Δόξας Προσκυνητών στην Γ΄Εθνική απέναντι στον Εορδαϊκό με σκορ 1-0.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής 2/10 η Δόξα Προσκυνητών γράφοντας ιστορία απέναντι στον Εορδαϊκό με σκορ 1-0.

Η Δόξα Προσκυνητών ήταν χάρμα ιδέσθαι σε αυτό το παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια και αν ήταν λίγο πιο προσεχτικοί οι παίχτες τους στις τελικές προσπάθειες ο δείκτης του σκορ θα ήταν πολύ υψηλότερος.
Από την άλλη ο Εορδαϊκός δεν απείλησε ουσιαστικά την καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας .

Το γκολ της Δόξας πέτυχε ο Κώστας Κλής στο 48΄μετά από μια έμπνευση που είχε μνα σουτάρει από τα 30 μέτρα και η μπάλα να καταλήξει στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα του Εορδαϊκού .
Περίπου 150 φίλαθλοι  βρέθηκαν στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης όπισθεν του ραδιοφωνικού σταθμού  που σίγουρα έμειναν ευχαριστημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν και στο τέλος χειροκρότησαν όλοι μαζί την ομάδα των Προσκυνητών για την πολύ καλή εμφάνιση και την νίκη.
 
Οι φάσεις του αγώνα
 
Ο Εορδαϊκός ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς όταν στο 11΄ο Μαυροματίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 13΄η Δόξα θα έχει την πρώτη της καλή στιγμή στον αγώνα όταν από δεξιά ο Γιαννακιτσίδης πάσαρε ωραία στον Βάσκο αυτός με την μία θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι για τους γηπεδούχους ο Βάσκος θα βγάλει ωραία κάθετη μπαλιά στον Ιωαννίδης ο οποίος απέναντι στον Στόϊκο πήγε να τον πλασάρει αλλά ο πορτιέρο του Εορδαϊκού θα αποκρούσει σε κόρνερ.
Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Ιωαννίδης με τον Κίτσο στο πρώτο δοκάρι να παίρνει τη κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 18΄για τους Προσκυνητές ο Βάσκος μετά από αλλεπάλληλες κόντρες θα βγάλει ωραία ασίστ στον Ιωαννίδη που και πάλι τετ α τετ με τον Στόϊκο δεν θα μπορέσει να τον νικήσει με τον τερματοφύλακα του Εορδαϊκού να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 31΄για τον Εορδαϊκο μετά από σέντρα ο τερματοφύλακας της ΔόξαςΑγγελόπουλος δεν θα κάνει καλή έξοδο η μπάλα πήγε πλάγια δεξιά στον Χαραλαμπίδης που έκανε το πλασέ και λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ο Κίτσος απομάκρυνε σωτήρια.  
Στο 37΄για την Δόξα από αριστερά ο Ιωαννίδης έκοψε πολύ ωραία στον επερχόμενο Κίτσο που με την μία έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Στόϊκος.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μετά από εκτέλεση φάουλ του Τρίχα και αφού η μπάλα πέρασε από πολλά κεφάλια στρώθηκε στον Λεφή που έκανε με την μία το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.
 
Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 48΄ σε μια στιγμή που κανείς δεν περίμενε τίποτα, ο Κλής είχε την έμπνευση από τα 30 μέτρα να πιάσει ένα καταπληκτικό σουτ με  την μπάλα να πηγαίνει στο αριστερό Γάμα της εστίας του Στόϊκου κάνοντας το 1-0.

Στο 57΄για την Δόξα ο Βάσκος έβγαλε ωραία κάθετη στον Ιωαννίδη αλλά το πλασέ του απέκρουσε με τα πόδια ο Στόϊκος.
Στο 79΄ και πάλι για τους γηπεδούχους ο Εμρέ μετά από λάθος της άμυνας του Εορδαϊκού αρκετά έξω από την μαγάλη περιοχή πήγε να κρεμάσει τον Στόϊκο αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.
Στο 90΄για τον Εορδαϊκό ο Θεοδουλίδης εκτέλεσε φάουλ γεμίζοντας στην μεγάλη περιοχή της Δόξας ο Ίβιτς πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στην αγκαλιά του Αγγελόπουλου.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε προπονητές και παίχτες της Δόξας να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στην Γ΄εθνική και τον κόσμο από τις κερκίδες να τους χειροκροτεί.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Δόξα Προσκυνητών (Γιάννης Κλειτσιώτης): Αγγελόπουλος, Κελεσίδης, Μόσχος, Κίτσος, Λεφής, Τρίχας, Δραγανίδης, Ιωαννίδης (76΄Θωμάς), Βάσκος (67΄Μεμέτ Εμρέ), Κλής, Γιαννακιτσίδης (89΄Δημητριάδης).
 
Εορδαϊκός (Αλεξίου): Στόϊκος, Νικολαϊδης, Σαββίδης (53΄Ταβα), Μπαλίτσας, Λιαπτσής (60΄Ιωαννίδης), Μπίκος (75΄ Περσίδης), Ν΄cho Μαυαροματίδης, Θεοδουλίδης, Χαραλαμπίδης, Ιβιτς. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ΄εθνικής
Δόξα Προσκυνητών – Εορδαϊκός 1-0
ΑΕΠ Βατόλακκου – ΑΟ Καρδίας 0-0
Μακεδονικός Φούφα – Καβάλα 2-1
Αλμωπός Αριδαίας – ΦΑΣ Νάουσα 0-0
Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Δράμας 0-3
ΑΠΕ Λαγκαδά – Απόλλων Παραλιμνίου 2-1
Απόλλων Καλαμαριάς – Καμπανιακός 1-0
Ρεπό: Νέστος Χρυσούπολης
 
Η Βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές
1. Δόξα Δράμας 10 (9-1)
2. ΑΠΕ Λαγκαδά 7 (4-5)
3. Νέστος Χρυσούπολης 6 (3-4)
4. Απόλλων Καλαμαριάς 6 (8-3)
5. Ορφέας Ξάνθης 5 (3-5)
6. Αλμωπός Αριδαίας 5 (3-2)
7. Καβάλα 5 (6-4)
8. Εορδαϊκός 4 (6-5)
9 ΑΟ Καρδίας 4 (2-2)
10. ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου 4 (3-1)
11. Δόξα Προσκυνητών 4 (3-9)
12. Μακεδονικός Φούφα 4 (5-6)
13. Απόλλων Παραλιμνίου 3 (5-4)
14. Καμπανιακός 3 (2-7)
16. Νάουσα 2 (2-6)
Οι ομάδες Αλμωπός Αριδαίας, ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου, Νέστος Χρυσούπολης και Νάουσα έχουν κάνει το ρεπό τους

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα  απο το παιχνίδι               κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.