Δοξα “εξπρες” φουλ για ανοδο (Gallery + Video)

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Π.Α.Ο. Κοσμίου 3-1

Τη νίκη με 3-1 πήρε η Δόξα Σιδηροχωρίου στο γήπεδο της στο ντέρμπι της 22ης (και τελευταίας)αγωνιστικής με αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Κοσμίου για την Α΄Ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης παρουσία περίπου 120 φιλάθλων.
 
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν σε μία δίκαιη νίκη, η οποία τους έφερε στην δεύτερη θέση στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για δεύτερη φορά μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.
Αυτή ήταν η έβδομη νίκη σε οκτώ παιχνίδια για την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που στην ειδική βαθμολογία των Play Off απέχει τρείς βαθμούς από τον πρωτοπόρο Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και έναν από τον Π.Α.Ο.Κοσμίου.
Η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 34΄ με τον Χατζήπαπα έπειτα από ασίστ του Μαυράκη.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα ο Φλέγγας με ωραίο γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα ισοφαρίσει σε 1-1.
Στο 37΄ οι γηπεδούχοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι  “αλά Πανένκα” του Πανουργιά.
Το  τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μαυράκης στο 91΄.
Οι φιλοξενούμενοι  κέρδισαν πέναλτι στο 89΄αλλά ο  Αμέτ Ερκάν  δεν κατάφερε να νικήσει τον Βασιλείου.
Αρκετά είναι τα παράπονα για την διαιτησία από τον Π.Α.Ο. Κοσμίου κυρίως για το πέναλτι που κέρδισε ο Κόσιης για τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.
 
Οι φάσεις του αγώνα.
Η Δόξα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι καθώς μόλις στο 3ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κοσίη,ο Παρασκευόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δεληγιάννη.
Στο 6΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Κοσίης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή  αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από την εστία του Κοσμίου.
Στο 12΄οι παίχτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Παρασκευόπουλου μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 24΄όταν ο Αραμπατζής δεν εκμεταλλεύτηκε την όμορφη κάθετη πάσα του Ξενάκη και υπό την πίεση των αμυντικών έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Η ομάδα του Σιδηροχωρίου έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν στο 29΄ ο Γάϊδας τροφοδότησε με σκαφτή πάσα τον Μαυράκη αλλά το δυνατό σουτ που πραγματοποίησε κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δεληγιάννη.
Τρία λεπτά αργότερα (32΄) η Δόξα άνοιξε το σκορ καθώς ο Μαυράκης πραγματοποίησε ωραίο γέμισμα στην περιοχή και από κοντά ο Χατζηπαπάς δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Οι κυπελλούχοι έδειξαν χαρακτήρα και ισοφάρισαν  σε 1-1 στο 34ο λεπτό με εξαιρετικό γυριστό πλασέ του Φλέγγα,ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Ερκάν .

Ο Κοσίης στο 37΄μπήκε στην περιοχή του Κοσμίου πέρασε και τον Δεληγιάννη ,ο οποίος, σύμφωνα με τον διαιτητή, τον ανέτρεψε αντικανονικά και υπέδειξε την “εσχάτη των ποινών” παρά τις έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων των φιλοξενουμένων.

Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Πανουργιάς με εκτέλεση “αλά Πανένκα” για το 2-1.

Το σουτ του Μαυράκη στο 45΄κατέληξε στην αγκαλιά του Δεληγιάννη και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με 2-1.
 
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου και η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 58΄όταν ο Κοσίης με μια απειλητική σέντρα-σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Η επόμενη αξιοσημείωτη τελική ήταν στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης με τους ποδοσφαιριστές της Δόξας να ξεχύνονται γρήγορα στην αντεπίθεση αλλά τον Μαυράκη να μην καταφέρνει να “κρεμάσει”με την κεφαλιά που επιχείρησε τον πορτιέρο του Κοσμίου Δεληγιάννη , ο οποίος απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ.

Η ομάδα του Κοσμίοιυ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 79΄αλλά το δυνατό σουτ του Ερκάν από πλάγια θέση απέκρουσε ο Βασιλείου σε κόρνερ.
Στο 89΄οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι  όταν μετά από σέντρα ο Παρασκευόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την βρήκε με το χέρι με τον διαιτητή κ. Δρακίδη να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Ο Αμέτ Ερκάν μιμούμενος τον Πανουργιά θα εκτελέσει και αυτός το πέναλτι “αλά Πανένκα” αλλά ο Βασιλείου με διπλή προσπάθεια θα διατηρήσει το προβάδισμα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 91΄θα κάνουν το 3-1 με πολύ όμορφο πλασέ του Μαυράκη στην δεξιά γωνία του Δεληγιάννη.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων :
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Βασιλείου, Παρασκευόπουλος, Τουρασανίδης, Αλεξακούδης, Πλασταράς (45'Αγγέλης), Ντεμιρτσίδης, Κοσίης (84' Γιαννακίδης),Γάιδας, Πανουργιάς (73' Ταβασίδης), Χατζηπαπά, Μαυράκης
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δίγκας): Δεληγιάννης, Τσαγκαλίδης (45' Μουρατίδης), Γιαπρακτσής,Ζουμπιάδης,Ταμάμης,Ξενάκης, Πότσης, Αραμπατζής (76' Αθανασίου), Αμετ Ερκαν, Φλέγγας, Στοϊνοβιτς

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.