Δια πυρος και Σιδηρο(χωριο)υ περασε η Δοξα απο τον Ιασμο (+Gallery)

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 1-2

Με το ένα πόδι στην Γ' επαγγελματική κατηγορία βρίσκεται η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου μετά και το σημερινό διπλό με 1-2 στην έδρα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου.
Το γήπεδο του Ιάσμου ήταν κατάμεστο  και υπήρχε παρουσία φίλων και των δύο ομάδων.
Τη σημερινή αναμέτρηση όμως που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα ήταν γιορτή, κατάφεραν να αμαυρώσουν ορισμένοι οπαδοί που εκτός σε όλη την διάρκεια του αγώνα έβριζαν οικογένειες, πατρίδες πετούσαν συνεχώς εκτός αλλά και εντός του αγωνιστικού χώρου κροτίδες που ανάγκασαν τον διαιτητή του αγώνα στο 73ο λεπτό να διακόψει το παιχνίδι για λίγα λεπτά προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους ανθρώπους των γηπεδούχων.
Όσο για το παιχνίδι το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες δεν ικανοποίησε σίγουρα το κοινό.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 20' με σκόρερ τον Βιόπουλο όμως δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Αλεξακούδης έπειτα από κόρνερ του Κοσίη θα ισοφαρίσει σε 1-1 για τη Δόξα.
Στο 86' ο Δανίδης διαμόρφωσε το τελικό 1-2 για τους φιλοξενούμενους.
Με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν απίστευτες σκηνές ντροπής που δεν αρμόζουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου.
Η πόρτα που οδηγεί στα αποδυτήρια άνοιξε λανθασμένα με αποτέλεσμα φίλαθλοι των γηπεδούχων να εισβάλουν στο γήπεδο και μάλιστα ένας εξ αυτών γρονθοκόπησε  τον ποδοσφαιριστή της  Δόξας Παρασκευόπουλο.
Οι φίλαθλοι  κυνήγησαν τον Παρασκευόπουλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο οποίος αναγκάστηκε να πηδήξει τον φράχτη του γηπέδου και να φυγαδευτεί με το αυτοκίνητο γνωστού πρώην ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού και του Α.Ο. Ξάνθης. 
Η αστυνομία  ήταν παρούσα στο γήπεδο αλλά  η επέμβαση της ήταν καθυστερημένη ωστόσο ήταν καταλυτική στο να εκτονωθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες την έκρηξη των φίλων του Μέγα Αλέξανδρου προκάλεσε η αντίδραση του ποδοσφαιριστή της Δόξας  στις βωμολοχίες που ανέφεραν την χώρα καταγωγής του ποδοσφαιριστή, την Κύπρο .
Οι παίχτες των δύο ομάδων παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι τα επεισόδια και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι παίχτες των γηπεδούχων έλεγαν πως δεν θέλουν να ξαναπαίξουν σε αυτό το γήπεδο.
 
Οι φάσεις του αγώνα
Οι είσοδος των ομάδων ήταν εντυπωσιακή με τους φίλους του Μέγα Αλέξανδρου να ανάβουν καπνογόνα και να δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα που δεν βλέπουμε συχνά στις  τοπικές κατηγορίες .
Με το σφύριγμα της έναρξης οι φίλοι των γηπεδούχων πέταξαν λευκές ταινίες στον αγωνιστικό χώρο αναγκάζοντας τον διαιτητή κ. Κουμπαράκη να διακόψει το παιχνίδι για να μαζευτούν.
Η πρώτη φάση του παιχνιδιού άνηκε στους  γηπεδούχους όταν στο 11' ο Ζαχαρόπουλος έπιασε ένα δυνατό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βασιλείου και στην συνέχεια της φάσης ο Γκιρετλί ,έπειτα από σέντρα του Χισήμ ,με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα “ξυστά”από το δεξί δοκάρι του Σιδηροχωρίου.
Στο 20' ο Βιόπουλος με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αντωνιάδης θα κάνει ένα όμορφο σουτ στην κίνηση και θα αναγκάσει τον Βασιλείου να αποκρούσει σε κόρνερ.
Στο 43' λεπτό η Δόξα θα φέρει το παιχνίδι στα ίσα όταν ,έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κοσίη,ο Αλεξακούδης θα προλάβει τον Κορωνάκη και με δυνατή κεφαλιά θα ισοφαρήσει σε 1-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο από το πρώτο.Στο 48' το σουτ του Αντωνιάδη θα περάσει δίπλα από την εστία του Βασιλείου.
Στο 52' ο Μαυράκης από τα αριστερά θα επιχειρήσει σουτ στην κλειστή γωνία του Κορωνάκη που θα αποκρούσει σε κόρνερ.Στο 56' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γιαννακιτσίδη ο Γκιρετλί Ναζήμ θα πιάσει την κεφαλιά όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 57ο λεπτό του αγώνα ο Μαυράκης μέσα από την αντίπαλη περιοχή θα κοντρολάρει ωραία με το στήθος αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και κατέληξε σε πλάγιο άουτ.
Το παιχνίδι είχε αποκτήσει φρενήρη ρυθμό και στο 58' ο Βιόπουλος έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Αντωνιάδη ,εκείνος πέρασε τον Βασιλείου αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά πάνω από την εστία της Δόξας.
Η επόμενη ευκαιρία πραγματοποιήθηκε στο 86' και έμελλε να είναι να είναι και καθοριστική καθώς ο Ανδρέου έκανε όμορφη σέντρα στον Δανίδη, ο οποίος με εξαιρετική προσποίηση “άδειασε” δύο παίχτες των γηπεδούχων και ολοκλήρωσε ιδανικά για το 1-2.Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Σιδηροχωρίου πιο κοντά από ποτέ στην άνοδο για την Γ' επαγγελματική κατηγορία.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Παπαχατζής, Χασάν Χισήμ (Χατζητουλούσης), Χουσεϊν Σαλήμ, Μπενέκος, Ζαχαρόπουλος, Γιαννακιτσίδης, Γρίβας, Γκιρετλί Ναζήμ, Αντωνιάδης, Βιόπουλος (Μπίνμπασι Αλή).
 
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Βασιλείου, Αγγελής, Τουρασανίδης, Πλασταράς, Αλεξακούδης, Δεμερτσίδης, Κόσιης, Γάιδας, Γιαννακίδης [Δανίδης (Αμοιρόπουλος)], Χατζηπαπάς (Ανδρέου), Μαυράκης.
 
Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.