Α.Σ.Δημοκριτειο Κομοτηνης – Α.Ο. Σερρων 65-45 (+Gallery & Video)

Έκανε το πρώτο βήμα το Δημοκρίτειο!

To πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έκανε το Δημοκρίτειο, το οποίο επικράτησε εύκολα με 65-45 τον Α.Ο Σερρών στο κλειστό της Κομοτηνής στην πρώτη αγωνιστική των Play Off της ένωσης. 
Το Δημοκρίτειο πλέον χρειάζεται μια ακόμη νίκη για να “τελειώσει” τη σειρά και συνεχίσει την πορεία της στο στόχο που έχει θέσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.
Ο κόσμος  σε αυτό το πρώτο παιχνίδι στάθηκε στο πλευρό των παιχτών του Δημοκριτείου καθώς περίπου 300 φίλοι του μπάσκετ παρακολούθησαν  την αναμέτρηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου  και στο τέλος των δεκαλέπτων τα κορίτσια της ειδικότητας ρυθμικής γυμναστικής των ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ προσέφεραν ένα πολύ ωραίο χορευτικό θέαμα στους θεατές.
 
Η εικόνα του αγώνα
Αγωνιστικά το Δημοκρίτειο είχε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα  επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό και δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Ιωσηφίδη.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και έληξε με 18-13 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι δεν πήραν το πόδι τους από το γκάζι, βελτίωσαν περισσότερο την άμυνα τους και πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +11 (33-22).
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες του Δημοκριτείου συνέχισαν με την ίδια προσήλωση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην ομάδα των Σερρών και έκλεισαν το δεκάλεπτο εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +20 (54-34).
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι φιλοξενούμενοι δε μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο φρενήρη ρυθμό και έτσι οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίχτες που είχαν στη διάθεση τους.
Έτσι, η τελική κόρνα της γραμματείας δίκαιο νικητή  το Δημοκρίτειο με σκορ 65-45 και τον κόσμο να αποθεώνει τους παίχτες της ομάδας για αυτήν την νίκη.
 
Τα δεκάλεπτα:18-13, 33-22 (15-9), 54-34 (21-12) 65-45 (11-11)
 
Α.Σ Δημοκρίτειο: Ιωσηφίδης 15, Στασινόπουλος 14, Νταγιάντης 11, Πολίτης 8, Μπούντας 6, Ζολώτας 5, Κώστας 4, Οικονομάκης 2, Γιαννακόπουλος, Φραντζεσκάκης, Πλάκας, Μπέγιο.
 
Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των Play Off:
Σάββατο 29 Απριλίου
Ελευθερούπολη – Θύελλα Φερών 102-57
Λεύκιππος Ξάνθης – Ρούπελ Σιδηροκάστρου 74-70
Δημοκρίτειο Κομοτηνής – ΑΟ Σερρών 65-45
Κυριακή 30 Απριλίου
Απόλλων Δράμας – Φιλία Ορεστιάδας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.